Lehtimainos naurattaa: Onko sinulla "paska" ystävä? Hän ansaitsee tämän viinin

viini
Pasquaa, Tolloa ja Crápulaa – viinin nimistä voidaan vääntää monenlaisia vitsejä. Shutterstock

Italialaisviinin mainos tiistaiaamun lehdessä saa vitsikkäät suomalaiset varmasti hykertelemään.

"Ihanat ystävät ansaitsevat vertaisensa viinin", todetaan italialaisviini Pasqua'n lehtimainoksessa Turun Sanomissa. Hupaisan mainoksesta tekee viinin lausuntatapa suomalaisittain: tekstistä voi nimittäin saada sen käsityksen, että ihana ystävä ansaitsee "paskan" viinin.

Viiniä maahantuovan Altian Viinimaa.fi-sivuilla kerrotaan Pasqua-viinitalon olevan Italian suurin yksityisomisteinen viinitalo. Viinitalon ovat perustaneet neljä Pasquan veljeksestä Umberto, Nicola, Riccardo ja Natale vuonna 1925.

Pasquaa ja Tolloa

Altian viestintävastaava Sari Salmelan mukaan viinin nimelle on naureskeltu myös maahantuojayrityksessä.

– Kyllähän se alkuun nauratti, mutta nyt siihen on jo tietysti tottunut. Kyseisen viinin tuotepäällikköä Pasqua-vitsit eivät enää hirveästi huvita, Salmela nauraa.

Salmela muistaa takavuosilta myös toisen hilpeyttä aiheuttaneen viinibrändin.

– Joskus toisella maahantuojalla oli Tollo-viiniä. Kavereille piti aina ostaa Tolloa. Ja onhan niitä paljon muitakin samanlaisia esimerkkejä, Salmela muistelee.

Suoraa palautetta Pasqua-viinin nimestä ei Salmelan mukaan Altialle ole pahemmin tullut, mutta hän arvelee Alkon myyjien kuulevan ajoittan vitsailua aiheesta.

– Myymälöissä varmaan enemmän kerrotaan Pasqua-vitsejä. Viinin nimihän tarkoittaa muuten oikeasti pääsiäistä, Salmela selventää.

Maistuisiko Crápula?

Pasqua ei suinkaan ole ainoa suomalaisten huumorintajua hivelevä viinibrändi. Makuja.fi kertoi jo vuonna 2012 espanjalaisen Viñedos del Quorum -viinitilan Crápula -nimisestä viinistä.

Lisäksi maailmalla myydään muun muassa australialaista Bitch-viiniä sekä ranskalaista Frog's Piss -viiniä, joka suoraan suomennettuna tarkoittaa sammakon virtsaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja