Lehtikaalin veroinen terveysherkku – hyödynnäthän jo?
Parsakaalin lehdistä povataan uutta lehtikaalia. Superruoaksikin kutsutut lehdet sisältävät runsaasti ravintoaineita.
Parsakaalin nuput ovat todellista terveysruokaa, mutta nuppujen lisäksi myös parsakaalin varsi ja lehdet kannattaisi hyödyntää. Niissä on molemmissa reilut määrät vitamiineja ja antioksidantteja.
Hyötypuutarhaa pitäville parsakaalin kasvattamat suuret lehdet ovat tuttu näky. Ne ovat verrattavissa muihin tummanvihreisiin lehtivihanneksiin, kuten pinaattiin ja lehtikaaliin, joita pidetään erittäin terveellisinä ruoka-aineina. Tummanvihreät lehtivihannekset sisältävät runsaasti tärkeitä ravintoaineita, joten niitä kannattaa suosia ruokavaliossa.
Parsakaalin lehdet sopivat esimerkiksi keittoihin tai höyrytettyinä lisukkeeksi sellaisenaan.
Jos et omista kasvimaata ja joudut ostamaan parsakaalisi kaupasta, muista hyödyntää ostamasi kaali alusta asti. Myös varresta kasvavat pienet lehdet ovat syömäkelpoisia.
Lähteet: Fitnessmagazine, Huffington Post, slate.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan