Legendaarinen suomalaisravintola sulkee yllättäen ovensa – kävitkö sinäkin ysärisuosikissa bilettämässä?

Cantina West
Cantina West muistetaan muun muassa persoonallisesta sisustuksestaan. Ravintolakolmio

Suomen ensimmäinen texmex-ravintola Cantina West lopettaa toimintansa lähes 30 vuoden aukiolon jälkeen. 

Lokakuussa 1990 avattu helsinkiläisravintola Cantina West sulkee lopullisesti ovensa kesäkuussa. Ravintolan kiinteistössä alkaa tuolloin vajaan vuoden kestävä mittava remontti, jonka jälkeen ravintola avautuu uudella liikeidealla ja uusituilla tiloilla. 

Cantina West oli Suomen ensimmäinen texmex-ravintola ja koko texmex-ruokakulttuurin edelläkävijä. Vahvasti maustettu texmex-ruoka oli 1990-luvulla jännittävä uutuus suomalaisille. Ravintola kertoo tiedotteessaan, että ideat ruokalistalle haettiin Amerikan mantereelta. Henkilökunnalle piti myös opettaa, mikä ero on fajitaksilla, burritoksilla ja tacoilla. 

Tequilaa, slammer-tyttöjä ja villiä menoa

Ravintola muistetaan myös juomistaan ja tuli tunnetuksi slammer-tytöistä, jotka kiersivät pöydissä kaupittelemassa tequilaa huutojen kera. Lavalla soittivat vauhdikkaat jenkkibändit illasta toiseen.

Ravintolan hauska ja persoonallinen sisustus syntyi Leningrad Cowboys -yhtyeestä tutun Sakke Järvenpään päässä. Baaritiski lennätettiin Yhdysvalloista asti ja oluet pidettiin kylminä vanhoissa kylpyammeissa. Tuolit ja pöydät maalattiin kirkkailla väreillä. 

Vuonna 1997 Cantina West siirtyi Ravintolakolmio-konsernille. Ravintolakolmio-konsernin kentän johtaja Joonas Keskisen mukaan trendit ja tarpeet muuttuvat, ja nyt Cantina Westin tyylisen suuren texmex-ravintolan konsepti on valitettavasti tullut tiensä päähän. 

– TTulevan kiinteistöremontin myötä ravintolatilat muuttuvat merkittävästi parempaan suuntaan tämän päivän ja tulevaisuuden ravintolatrendejä silmällä pitäen. Samalla kuitenkin tilojen luonne muuttuu niin paljon, että Cantina Westin tuntema sokkeloisuus ja rosoisuus poistuu, eikä Cantina West olisi enää se Cantina West, jona se muistetaan, Keskinen sanoo. 

Näyttävät hautajaiset kesäkuussa

Ravintolakolmion mukaan legendaarinen texmex-ravintola ”haudataan” kunnialla ja näyttävästi 14.-16. kesäkuuta. Viimeisenä aukiolopäivänä järjestetään myös huutokauppa, jossa on mahdollisuus ostaa Cantina Westin irtaimistoa itselleen. 

–Haluamme tehdä hautajaisviikonlopusta mahdollisimman aidon muiston niille, jotka ovat CantinaWestissä 29-vuoden aikana tanssineet, syöneet, bilettäneet, slämmänneet, tavanneet kumppaninsa tai muutoin viettäneet ikimuistoisen illan vieraanamme, tiivistää Joonas Keskinen.

Katso myös video: Asiantuntijat vastaavat, pitääkö Suomessa jättää ravintolassa tippiä

6:13

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja