Mainos

Legendaarinen helsinkiläisravintola sulkee tänään ovensa lopullisesti: Lyonin ravintoloitsija Marjatta paljastaa yhden klassikkoreseptin MTV:lle

Toimintansa lopettavan helsinkiläisravintola Lyonin ravintoloitsija Marjatta Helander kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa tunnelmiaan ravintolan viimeisenä aukiolopäivänä. Helander paljasti MTV:lle myös yhden ravintolan klassikkoresepteistä. 

Helmikuun alussa uutisoitiin, että Helsingin Mannerheimintiellä vuodesta 1966 toiminut klasikkoravintola Lyon sulkee ovensa helmikuun puolessa välissä. Lopettamispäätös liittyy pitkäaikaisen ravintoloitsijan eläköitymiseen. 

– Yhden aikakauden päätös on pian käsillä. Vuodesta 1966 ja nykyisellä omistajallaan 35 vuotta toiminut Ravintola Lyon sulkee ovensa 14.2.2020 ravintoloitsija Marjatta Helanderin jäädessä eläkkeelle. Lämmin kiitos asiakkaillemme ja yhtyeistyökumppaneillemme kuluneista vuosista, Ravintola Lyon tiedotti Facebookissa.

Lyon on siis viimeistä päivää auki tänään perjantaina 14.2.2020. Ravintoloitsija Marjatta Helander kommentoi aiemmin lopettamispäätöstä MTV:lle.

– Kanta-asiakkaat ovat tietysti surkutelleet. Monet ovat käyneet täällä vuosia ja ravintolassa on järjestetty vaikka mitä häistä hautajaisiin. Lyoniin liittyy paljon muistoja, Helander sanoo ja perustelee vielä lopettamispäätöstä:

– Olen ollut ravintola-alalla 50 vuotta, enkä minä nyt voi tätä ihan satavuotiaaksikaan jatkaa. Joku aikaraja oli laitettava lopettamiselle, ja nyt on tullut se aika.

Viimeisen aukiolopäivän kunniaksi Marjatta jakaa MTV:n lukijoille yhden ravintolan klassikkoreseptin: Lyonin perunaohukaiset.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja