Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lasten suosikkiherkun ja perinteisen jauhelihakastikkeen yhdistelmä hämmentää – oletko maistanut "Pohjanmaan erikoista"?

0:34Porkkanainen jauhelikastike
Julkaistu 12.09.2018 14:35

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Helppo ja maittava arkiruoka syntyy, kun yhdistät kaksi koko perheelle maistuvaa suosikkiruokaa; pinaattiletut ja jauhelihakastikkeen. 

Poimi videolta perinteisen jauhelihakastikkeen resepti.

Pinaattiletut tarjoillaan perinteisesti puolukkahillon kera, mutta Pohjanmaalla näiden herkkujen kanssa tarjoillaan muusta Suomesta poiketen jauhelihakastiketta. Tämä yhdistelmä saattaa kuulostaa tottumattoman korviin varsin erikoiselta, ja se herättääkin aina aika ajoin ihmetystä niin sosiaalisessa mediassa kuin internetin keskustelupalstoilla.

Ruokaa on joissain yhteyksissä nimitetty jopa "Pohjanmaan erikoiseksi". 

Jos pinaattilettujen ja jauhelihakastikkeen yhdistelmä ei ole sinulle tuttu, kannattaa sitä ehdottomasti kokeilla!

Poimi pinaattilettujen resepti talteen tästä. 

Pinaattiletut syntyvät helposti pakastepinaatista, eikä jauhelihakastikkeen tekokaan vie koko iltaa. Pinaattilettujen kanssa toimii erinomaisesti esimerkiksi tämä säilykepunajuurella höystetty Lindströmin jauhelikastike.

Lindströmin jauhelihakastike

1 sipuli
400 g naudan jauhelihaa
öljyä paistamiseen
50 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria
1 lihaliemikuutio
0,5 dl kapriksia
2 dl säilykepunajuurikuutioita
1 dl silputtua persiljaa

Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Ruskista kasarissa sipuli ja jauheliha tilkassa öljyä. Laita jauheliha-sipulisekoitus paistamisen jälkeen sivuun odottamaan. Kuumenna voi kasarissa ja lisää vehnäjauhot.

Ruskista jauhot ja paista, kunnes voi-jauhoseos on kauniin ruskeaa. Lisää vesi pienissä erissä voi-jauhoseokseen sekoittaen kastike aina tasaiseksi veden lisäyksen jälkeen. Jatka kunnes kastike on sopivan paksua. Sekoita kastikkeeseen suola, pippuri ja lihaliemikuutio. Lisää jauheliha-sipuliseos, valutetut kaprikset ja punajuurikuutiot sekä persilja. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi.

Tarjoile kastike valmiiden tai itse tehtyjen pinaattilettujen kera.

Kastikkeen resepti: Atria

Lisää aiheesta:

Kermaista lohipastaa hehkutetaan: "Kastike valmistuu muutamassa minuutissa"Älä osta aina pakastealtaasta! Legendaarisen keiton voi tehdä helposti itseKolmen ainesosan superhelppo ja kermainen kanakastike: Tämän sinäkin osaat taatusti tehdäHuippukokki paljastaa herkullisen arkiruoan salaisuuden: Näin teet jauhelihakastikkeesta entistäkin maistuvampaaKananmunakastike on suomalaisten ikisuosikki: Helpolla valmistustavalla "rikkaampi ja syvempi maku"Suomen suosituin arkiruoka selvitettiin – tämä jokaisen tulisi osata valmistaa
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?