Lasten suosikkiherkun ja perinteisen jauhelihakastikkeen yhdistelmä hämmentää – oletko maistanut "Pohjanmaan erikoista"?

Porkkanainen jauhelikastike 0:34 Porkkanainen jauhelikastike

Helppo ja maittava arkiruoka syntyy, kun yhdistät kaksi koko perheelle maistuvaa suosikkiruokaa; pinaattiletut ja jauhelihakastikkeen. 

Poimi videolta perinteisen jauhelihakastikkeen resepti.

Pinaattiletut tarjoillaan perinteisesti puolukkahillon kera, mutta Pohjanmaalla näiden herkkujen kanssa tarjoillaan muusta Suomesta poiketen jauhelihakastiketta. Tämä yhdistelmä saattaa kuulostaa tottumattoman korviin varsin erikoiselta, ja se herättääkin aina aika ajoin ihmetystä niin sosiaalisessa mediassa kuin internetin keskustelupalstoilla.

Ruokaa on joissain yhteyksissä nimitetty jopa "Pohjanmaan erikoiseksi". 

Jos pinaattilettujen ja jauhelihakastikkeen yhdistelmä ei ole sinulle tuttu, kannattaa sitä ehdottomasti kokeilla!

Poimi pinaattilettujen resepti talteen tästä

Pinaattiletut syntyvät helposti pakastepinaatista, eikä jauhelihakastikkeen tekokaan vie koko iltaa. Pinaattilettujen kanssa toimii erinomaisesti esimerkiksi tämä säilykepunajuurella höystetty Lindströmin jauhelikastike.

Lindströmin jauhelihakastike

1 sipuli
400 g naudan jauhelihaa
öljyä paistamiseen
50 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria
1 lihaliemikuutio
0,5 dl kapriksia
2 dl säilykepunajuurikuutioita
1 dl silputtua persiljaa

Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Ruskista kasarissa sipuli ja jauheliha tilkassa öljyä. Laita jauheliha-sipulisekoitus paistamisen jälkeen sivuun odottamaan. Kuumenna voi kasarissa ja lisää vehnäjauhot.

Ruskista jauhot ja paista, kunnes voi-jauhoseos on kauniin ruskeaa. Lisää vesi pienissä erissä voi-jauhoseokseen sekoittaen kastike aina tasaiseksi veden lisäyksen jälkeen. Jatka kunnes kastike on sopivan paksua. Sekoita kastikkeeseen suola, pippuri ja lihaliemikuutio. Lisää jauheliha-sipuliseos, valutetut kaprikset ja punajuurikuutiot sekä persilja. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi.

Tarjoile kastike valmiiden tai itse tehtyjen pinaattilettujen kera.

Kastikkeen resepti: Atria

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat