Lasten hampurilaisateriat joutuivat syyniin – tulossa rajoituksia kalorimäärään?

hamppari
Shutterstock

Lapsille suunnattujen pikaruoka-aterioiden sääntely voisi auttaa lapsia syömään terveellisemmin. New Yorkissa on ehdotettu, että aterioiden ravintosisältöön puututtaisiin viranomaistaholta, uutisoi Foxnews.

Mikäli New Yorkissa tehty ehdotus menee läpi, joutuvat pikaruokaravintoloiden lastenateriat syyniin.

– Me voimme luoda politiikkaa, joka sysää meitä kohti terveellisempää elämää, totesi Marie Bragg New Yorkin Langone Medical Centeristä.

Aloitteen mukaan leluja oheistuotteena tarjoavien aterioiden tulisi sisältää yksi hedelmä-, vihannes- tai täysjyväannos, mikä muuttaisi aterioita terveellisempään suuntaan. Laki myös rajoittaisi lastenaterian sisältämän energiamäärän 500 kilokaloriin ja asettaisi rajoituksia ruoan sisältämään rasva- ja suolamäärään.

Aloite perustuu tutkimukseen, jota varten tutkijat analysoivat 358 aikuisen ja 422 lapsen pikaruokakäyttäytymistä vuosina 2013 ja 2014. Tutkimukseen osallistuneiden lasten keski-ikä oli noin seitsemän vuotta.

Tutkimuksen mukaan aikuiset ostivat lapsilleen ruokaa pikaruokaravintolasta keskimäärin 600 kilokalorin verran. Energiamäärästä noin kolmasosa oli rasvaa. Keskimäärin ateriat sisälsivät 869 milligrammaa suolaa, mikä on yli puolet päivittäisestä suositellusta määrästä Yhdysvalloissa.

Mikäli lastenaterioissa olisi käytössä standardi, saisivat lapset tutkijoiden mukaan 9 prosenttia vähemmän energiaa ja 10 prosenttia vähemmän suolaa sekä rasvasta saatua energiaa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja