Lasagne taitaa olla lempiruokaani. Se on kiero vastaus, koska lasagneen pystyy sisällyttämään melkeinpä mitä vain pitemmän kypsennyksen kestävää raaka-ainetta. Voipa lasagnea toisaalta tehdä lyhyelläkin kypsytyksellä.
Innostuin, kun keksin kirjoittaa lasagnekoosteen. Petyin, kun huomasin, että olen blogannut vain viittä erilaista laatua. Olemme tehneet lasagnea ainakin pariakymmentä eri versiota. Aina se on hyvä, joskus vetää jopa hiljaiseksi erinomaisuudellaan. Itselleni paras malli on kuitenkin se perinteinen, lihakastike ragún pohjalle tehty vuoka. Joskus bolognalaiseen tyyliin jauhelihasta, joskus taas rouheammin työstettyä lihasoosia (resepti). Vaimo on tykästynyt enemmän kasvispainotteisiin versioihin. Viimeisimpänä mieleen tulee punasikurinen herkku, jollaista voisi vain haaveissa kuvitella tarjottavan suomalaisessa ravintolassa. Lasagne elää helposti kausien mukaan, joten hyödynnä sesongit ympäri vuoden.
Tässä muutama lasagnevinkki:
Munakoiso-kesäkurpitsalasagne ja paprikapesto
Munakoisolasagne (tällä hurmasin vaimoni)




