Lapset mukaan ravintolaan? Helsinkiläispäiväkodin ryhmä kutsuttiin testaamaan mustekalapastaa ja häränhäntäburgeria – katso reaktiot!

Perheet Safkaa 2
MTV

Helsinkiläisen päiväkodin lapset pääsivät kokemaan jännittävän ravintolaelämyksen Perheet Safkaa -tapahtuman tiimoilta. Katso videolta yllä, miten lapset suhtautuivat tarjottuihin herkkuihin, kun tarjolla oli häränhäntäburgeria, mustekalapastaa ja jälkiruoaksi brownie popcorn-jäätelöllä. 

Perho Liiketalousopiston opiskelijat, eli tulevaisuuden keittiö- ja asiakaspalvelun mestarit kohtasivat tammikuussa Ravintola Perhossa tulevaisuuden asiakkaita, eli lapsia. Ravintola-alaa opiskelevat olivat suunnitelleet erityisen ruokalistan helsinkiläisen Pilke Päiväkotien Taikapirtti-ryhmän lapsille. 

Tilaisuudessa lanseerattiin myös lauantaina 20.1.  jo kolmatta kertaa järjestettävä Perheet Safkaa -tapahtuma. Tapahtuman tavoitteena on madaltaa lapsiperheiden kynnystä käydä ravintoloissa ja aikaansaada keskustelua lapsista osana yhteiskuntaa. 

Perheet Safkaa – Mistä on kyse:

"Ruoka yhdistää ihmisiä, mutta ulkona syöminen on haastavaa lapsiperheille. Osasyy on asenteissa. Lapset saavat kyllä näkyä, mutta ääntä heistä ei saisi lähteä.Tavoitteenamme on muuttaa ravintolakulttuuri perhe- ja lapsiystävällisemmäksi, sillä hyvä ruoka kuuluu kaikille!

Perheet Safkaa on perheystävällinen ravintolatapahtuma, jossa edelläkävijäravintolat kutsuvat kaupunkilaiset syömään perheen, suvun tai ystävien kanssa. Perheen pienimmät otetaan erityisesti huomioon, joten koko perhe voi nauttia stressittömästä ravintolakokemuksesta. Täytetään ravintolat iloisella tunnelmalla ja opetetaan lapset nauttimaan ravintoloista jo varhain."

Perheet Safkaa –tapahtuman puuhanaiset palvelumuotoilija Minna Koskelo ja lapsiperhetyön asiantuntija Petra Gergov-Koskelo kertoivat, että tarkoituksena onkin tehdä tapahtumasta tarpeeton – tulevaisuudessa ei toivottavasti tarvita erillisiä tapahtumia, kun halutaan mennä pienten lasten kanssa ravintolaan syömään.  

Päiväkotilapset pääsivät maistamaan mustekalapastaa ja häränhäntäburgeria

Päiväkodin 5-,6- ja 7–vuotiaista lapsista koostunut ryhmä pääsi kokemaan, millaista ravintolassa syöminen on. Osa lapsista kertoi toki syöneensä ulkona aiemminkin. 

– Minä olen syönyt ainakin hampurilaisravintolassa, pizzaravintolassa ja sushiravintolassa. Lempparini on sushiravintola, kertoi 5-vuotias Kreeta omista kokemuksistaan.

Jännintä koko hommassa olikin, että ruoat sisälsivät ainakin osalle lapsista myös uusia raaka-aineita, kuten häränhäntää ja mustekalaa. Lasten silmissä eksoottinen ruoka otettiin vastaan sekä innolla että epäluulolla.  Selvää kuitenkin oli, että kaikilla oli hauskaa ja kaikki ryhmän lapset lähtisivät ravintolaan mielellään uudestaankin. 

– Mä tykkäsin tosi paljon tästä hampparista. Mutta suolakurkuista en, 6-vuotias Enna totesi. 

Päiväkodin lapsilla oli myös muutama tärkeä vinkki vanhemmille liittyen siihen, miten ravintolassa pitää käyttäytyä: kannattaa kuunnella mitä lapset sanovat, eikä "seinille saa hyppiä".

Kolmas Perheet Safkaa -tapahtuma järjestetään lauantaina 20.1. 2018. Mukana olevat ravintolat ovat: BRO, Bronda, Corso, Ristorante Dennis Bulevardi & Kamppi, Fuudi, Juuri, Krog Roba, Latva, Loiste, Olo Garden, Pompier Espa, Perho, Presto ja Salutorget Helsingistä, Ristorante Dennis Kirkkonummelta & Turusta sekä ravintola Meat District Porvoosta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.