Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Laita muna kelmuun ja hämmästy – täydellinen aamupalaresepti on valmis!

Shutterstock
Julkaistu 30.03.2017 07:20

MTV LIFESTYLE

Monelle uppomunat saattavat aiheuttaa harmaita hiuksia. Tämän espanjalaisen keksinnön ansiosta voit kokata munat kotona ilman sählinkiä tai etikkaista sivumakua.

Tekniikan on kehitellyt Arzac-niminen ravintola Pohjois-Espanjassa. Siitä on tullut annoksen nimi. Tarvitset avuksi vain reilusti kelmua ja pellavalankaa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Arzac-munat:

kananmunia

öljyä

suolaa

erilaisia yrttejä

Valmistus:

Kiehauta vesi isossa kattilassa.

Ota kuppi tai kulho, jonka pohjan vuoraat tuorekelmulla. Sivele kuppiin asetetun kelmun pinta oliiviöljyllä. Kaada muna keskelle kuppia niin, ettei keltuainen hajoa. Ripottele päälle vähän suolaa. Vaihtelua saat lisäämällä erilaisia yrttejä mausteeksi maun mukaan.

VINKKI: Sivele kelmu oliiviöljyn sijaan tryffeliöljyllä. Aamupala saa heti juhlavan sävyn.

Nosta kelmun reunat ylös ja sido kiinni pellavalangalla. Jos jätät kelmun tarpeeksi isoksi, voit solmia kelmun kulmat yhteen, mutta tee se huolellisesti ja muista, että kelmuun täytyy jäädä tarpeeksi ylimääräistä, että voit pitää siitä kiinni.


Vähennä lämpöä niin, että vesi kattilassa poreilee rauhallisesti.

Lisää munat veteen pitäen kiinni narun päistä. Varo, ettei pussi koske kattilan reunoihin tai pohjaan.

Keitä munia 4 minuuttia, 20 sekuntia. Jos kananmuna on kooltaan pieni, voi vähempikin aika riittää.

Nosta munat vedestä ja anna jäähtyä minuutin ajan ennen kuin poistat kelmun varovasti.

Tarjoile heti.

***

0:47Näin teet maistuvan munakahvin kotona

Lisää aiheesta:

Kokki neuvoo, kuinka paistat kananmunat täydellisesti – juuri sopivasti valuvalla keltuaisellaEi näin! Asiat, joita ei koskaan kannata tehdä kananmunilleProteiinipitoinen ja kevyt halpisruoka! Tällä helpolla herkulla sopii keventää vaikka joka aterialla Munaniksi nostaa makunautinnon uudelle tasolle – testaa!Osaatko varmasti? Näin kananmuna paistetaan oikein – "parasta pikaruokaa, mitä tiedän"Hittiresepti Suomessa ja proteiinipommi, joka on täydellinen aamupala: Oletko jo kokeillut?
KananmunaAamiainenVinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin