Lahja, joka sopii heillekin, joilla on jo kaikkea: Leivo kakku tai tee omat konvehtisi – näillä välineillä onnistut varmasti!

Mainos
Joululeipominen piparkakku
Shutterstock

Jouluna voit yllättää läheisesi iloisesti leipomalle heille esimerkiksi glögijuustokakun, muumipipareita tai antamalla lahjaksi kotitekoisia konvehteja. Kun välineet ovat kunnossa, onnistut varmasti.

Omatekoisessa lahjassa on maun lisäksi tärkeää myös ulkonäkö. Tässä muutamia vinkkejä persoonallisten kakkujen, pipareiden, toffeiden ja konvehtien muotoiluun ja viimeistelyyn.

Yksi perustarvike kaikkeen leipomiseen on Soehnle Roma -keittiövaaka, jolla mittaat niin jauhot, voin kuin sokerinkin. Paino näkyy selkeällä näytöllä ja vaaka sammuu automaattisesti käytön jälkeen. Vaaka on helppo pitää puhtaana, sillä vaa'an taso on lasinen.

Ilahduta yksilöllisillä konvehdeilla

Itsetehdyt konvehdit ovat virkistävää vaihtelua tutuksi tulleisiin kaupan konvehtirasioihin. Kotitekoisia suklaakonvehteja valmistat Pufz-konvehtivuoalla, jossa teet 40 konvehtia kerralla. Vuoka on silikonia, joten suklaat irtoavat helposti.

Kun vielä koristelet jokaisen konvehdin yksilöllisesti, on lahjasi varma hitti. Koristelu onnistuu Blomsterberg-suklaatyövälinesetillä, johon kuuluvat 2- ja 3-haaraiset haarukat sekä pyöreäpäinen työkalu.

Suklaavälinesetin avulla onnistuvat myös hauskat kakkutikkarit. Kauniit kakkupalleroiset saat paistamalla taikinan kakkutikkarivuoassa, jossa voit valmistaa kerralla 18 tikkaria. Valmiit pallot voit dipata kätevästi suklaatyövälinesetin avulla ja vältyt sotkulta!

Joulukakkujen ideoinnissa vain taivas on rajana

Entäpä jos tekisit itse joulukakun – esimerkiksi perinteisen mausteisen kuivakakun tai viime vuosien hitin glögijuustokakun? Päädytpä mihin tahansa vaihtoehtoon, kannattaa ensimmäisenä varmistaa, että kakkuvuoka sopii juuri nimenomaisen kakun valmistamiseen.

Kuivakakusta voit tehdä perinteisen mallisen vaikkapa Nordic Ware Heritage -kakkuvuoalla, jolla teet täydellisesti kohonneita kakkuja. Nordic Waren 70-vuotisjuhlan kunniaksi vuoassa on kullanvärinen viimeistely. Nordic Ware on leivonnan ja ruoanlaiton ehdoton ammattilainen, joka taitaa erityisesti kahvikakkujen valmistamisen salat.

Jauhojen siivilöiminen paakuttomiksi on tärkeää, jotta kakun koostumuksesta tulisi mahdollisimman kuohkea. Tähän tarkoitukseen sopii erinomaisesti veikeä retrohenkinen Tala-jauhosiivilä, jolla siivilöit jauhon tai tomusokerin leivonnaisiin helposti.

Jos kakkuusi tulee esimerkiksi punssia tai rommia tai pieniä määriä mausteita, sopii mittaamiseen parhaiten Soehnle Cooking Star -keittiövaakalusikka. Tämä lusikka on tarkoitettu tarkkaan mittaamiseen – sillä voit mitata aineita aina 0,1 grammasta lähtien.

Taikinan vatkaamiseen löytyy monia vaihtoehtoja kauniista roosan värisestä retrokulhosta Muumi-leivontakulhoon. Muumi-kulhon pohjassa on kumirengas, joten se pysyy tukevasti paikallaan leipoessa. Roosan värinen Rosti Margrethe -kulho on suunniteltu vuonna 1954 ja nimetty Tanskan kruununprinsessan Margrethen mukaan.

Funktion-annostelukannu puolestaan helpottaa taikinoiden annostelua muffini- sekä kakkuvuokiin. Kannu on valmistettu silikonista sekä muovista ja kestää aina +40 asteen lämmön.

Jos päädyt tekemään muhkean ja monikerroksisen kakun, auttaa Patisse-kakkuleikkuri tekemään siivuista täydellisen tasaisia.

Näyttävät kakut onnistuvat, kun välineet ovat kohdillaan

Kauniin ilmavan kermakakun saat aikaiseksi käyttämällä iSi Gourmet Whip Plus -kermasifonia, joka valmistaa ilmavaa kermaa helposti. Mukana tulee kolme erilaista suutinta metallikierteillä.

Kuorrutteet viimeistelet kauniiksi Roy Faresin levityslastalla, jolla saat päällysteet levitettyä helposti niin kakkujen kuin pienempienkin leivosten päälle ilman sotkuja. Levityslasta on valmistettu kullanvärisestä ruostumattomasta teräksestä non-stick -pinnoitteella. 

Jos laitat kakun päälle pursotteita, kannattaa sinun käyttää Tala-pursotusruiskusettiä, joka on pakattu hauskaan retropeltilaatikkoon. Laatikossa osat myös pysyvät tallessa seuraavia leipomiskertoja varten.

Koristelun viimeistelet Iloleipurin työvälineillä, joilla voit muotoilla esimerkiksi joulutonttuja marsipaanista ja sokerimassasta. Kahdeksalla erilaisella työvälineellä voit tehdä jopa 16 erilaista koristusta. Käytä tomusokeria työvälineiden pinnalla, jotta sokerimassa ei tartu kiinni.

Suussa sulavat piparkakut ja keksit 

Pussillinen pipareita on oivallinen lahja kenelle tahansa. Etenkin lapsia ilahdutat perinteisten possu- ja sydänpipareiden lisäksi Hattivatti- tai Pikku Myy -pipareilla, joihin löytyvät myös muotit Makujakaupasta.

Ja jos taikina lämmetessään tahtoo jumittaa pöytään kiinni, ei hätää, sillä IMK Utensils -taikinalastalla saat irrotettua taikinan kätevästi pöydästä. Ruostumattomasta teräksestä ja akaasiasta valmistetulla lastalla voit myös leikata taikinaa kätevästi.

Tai mikset tekisi joulukeksejä? Niistä saat persoonalliset käyttämällä keksileimasimia, jotka tuovat leipomuksiin hauskan ilmeen. Parhaan tuloksen saavutat, kun käytät leiman ensiksi vehnäjauhoissa ja painat kuvion taikinaan sen jälkeen. Keksitaikinan kaulimiseen sopii erinomaisesti pyökkinen Scanwood-kaulin, jonka kohokuvio tekee keksin pinnasta rapean.

Tuo leipä joulupöytään

Jos lapset ilahtuvat muumipipareista, ilahtuvat aikuiset taatusti joululeivästä! Joulun mauilla maustetun leivän onnistumisen takaa silikonista valmistettu leipävuoka, joka kestää sekä mikroa että uunia. Leivän irrottaminen vuosta on helppoa ja silikoni on materiaali, joka kestää hyvin käytössä.

Rapeat patongit valmistat silikonista valmistetulla Lékué-minipatonkivuoka, jolla valmistat kerralla neljä pientä rapeaa patonkia.

Jauhot ja mausteet mittaat kätevästi leipään ja muihin leivonnaisiin viisiosaisella Multi-mittasetillä, jonka pienin mitta – yksi millilitra – sopii mausteiden mittaamiseen ja isoin – yksi desilitra – sokerien ja jauhojen mittaamiseen.

Lämmöllä tehdyn lahjan viimeistelet paketoinnilla

Sekä konvehdit, kakut että leivän paketoit kauniisti vaikkapa läpinäkyvään sellofaaniin, johon voit kiinnittää naruilla suloisia Nordic Ware -lahjaetikettejä. Etiketeissä lukee "Baked with love", "To" ja "From". Pakkaus sisältää 12 etikettiä.

Itse tehty, syötävä lahja tulee varmasti käyttöön ja jää lahjan saajan mieleen pitkäksi aikaa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!