Sentinpaksu viipale lauantaimakkaraa suoraan pötköstä tuoreen ranskanleivän päällä – tämä makumuisto on varmasti tuttu monelle suomalaiselle.
Ruokatrendit vaihtuvat, uusia elintarvikkeita lanseerataan jatkuvasti, mutta yksi klassikko on ja pysyy markettien leikkelehyllyllä: Lauantaimakkara on edelleen Suomen yleisin leikkelemakkara, jonka historia ylettyy jopa 1920-luvulle saakka. Lauantaimakkaran uskotaan tulleen Suomen markkinoille vuonna 1928, jolloin sitä myytiin Elannon valikoimissa.
Lauantai ja Gotler edelleen Atrian myydyimmät leikkelemakkarat
Atrian valikoimista löytyy edelleen se perinteinen lauantaimakkarapötkö, mutta sen lisäksi myös valmiiksi viipaloidut leikkeleet. Yhtiö teki vuonna 2013 leikkelemakkaroista kyselytutkimuksen, josta selvisi lauantaimakkaran olevan yhä suomalaisten suosikki.
Lauantaimakkara on Suomen yleisin leikkelemakkara, jonka sileä rakenne saadaan perinteisesti aikaan perunatärkkelyksellä. Raaka-aineena voi olla pelkkä sianliha tai eri lihalajien sekoitus – myös kalkkunanlihaa voi olla makkarassa.
– Lauantain kohdalla tuli useaan otteeseen kommentteja, jossa muisteltiin kuinka lapsena tehtiin leipiä ranskanleivästä ja Atria Lauantaista. Tutkimuksen yhteenvetona todettiin, että makkaraleikkele on ”unohdettu herkku”. Lauantaita pidetään vahvasti lapsiperheiden tuotteena, Atrian viestintäpäällikkö Hanne Kortesoja toteaa.
Atrian myydyimmät leikkelemakkarat ovatkin edelleen Lauantai sekä toinen klassikko Gotler.
