Mainos
Mainos

Lääkäriltä yllättävä linjaus: Tämän kellonajan jälkeen ei tulisi missään nimessä juoda enää kahvia, jos haluat nukkua hyvin

Kahvin sisältämä kofeiini vaikuttaa meihin kaikkiin yksilöllisesti. Lääkärin mukaan on kuitenkin olemassa nyrkkisääntö siihen, milloin kahvinjuonti kannattaa lopettaa, jos et halua menettää yöuniasi.

Monet suomalaiset kahvinystävät, erityisesti vanhemman sukupolven edustajat, juovat kahvia jopa vielä ennen nukkumaanmenoa. Joihinkin kahvin sisältämä kofeiini ei tunnu vaikuttavan yhtä piristävästi kuin toisiin.

Kofeiini voi kuitenkin vaikuttaa unen laatuun. Useimmat meistä voivat huomata muutoksia unenlaadussa, jos kahvia nautitaan liian myöhään illalla.

Kofeiini muuttaa aivojen kemiaa ja estää luonnollisen, unta säätelevän kemikaalin toimintaa.

Amerikkalaislääkäri, tohtori Andrew Rochfordin mukaan uni voi häiriintyä jo aikaisin iltapäivälläkin nautitusta kahvista.

– Voit todennäköisesti juoda kahvin alkuiltapäivästä, noin yhden kahden aikaan viimeistään, ilman että se vaikuttaa uneesi.

Jos kuitenkin olet herkkä kofeiinille tai muuten vain huono nukkumaan, kannattaa kahvinjuonti lääkärin mukaan lopettaa jo huomattavasti aiemmin.

– Nyrkkisääntönä on, että kahvia ei kannata juoda enää lounaan jälkeen.

Lähde: Mirror

***

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.