Kysyntä pitää kauppojen hyllyt tyhjinä – suosikkimaidosta pyydetään nyt netissä järjettömiä summia

kauramaito
Kauramaito on suosittu tuote niin vegaanien kuin laktoosi-intolerantikkojen keskuudessa.

Kaurajuomat ovat suosittuja meillä Suomessa, mutta aivan erityinen asema niillä on Yhdysvalloissa, jossa kauramaitoon liittyvät toimitusvaikeudet ovat johtaneet erikoiseen lieveilmiöön.

Suositun kaurajuoma Oatlyn loppuminen kauppojen hyllyistä on johtanut siihen, että nyt kyseisiä tuotteita kaupitellaan verkkokaupassa järjettömän kovaan hintaan. Eräässä Amazon-verkkokaupasta löytyvässä myynti-ilmoituksessa kahdentoista purkin maitopakkauksesta pyydetään yli 226 dollaria, eli noin 200 euroa.

FoxNews-uutissivuston mukaan ruotsalaisbrändi Oatlyn suosio alkoi kasvaa Yhdysvalloissa vuonna 2016 räjähdysmäisesti. Tuotteen kermainen rakenne, neutraali maku ja ympäristöystävällisyys ovat tehneet Oatlyn kauramaidosta suositun tuotteen lukuisten erilaisten käyttäjien keskuudessa.

"Tässä on nopeuden ja laadun välinen jännite"

Suureen suosioon liittyvät toimitusongelmat ovat aiheuttaneet kauramaitoon rakastuneiden ihmisten keskuudessa kriisin. Twitterissä puidaan paraikaa lempituotteen loppumiseen liittyviä tuntemuksia.

– Brooklynissa vallitseva kauramaitopula on ainoa paha asia, joka minulle on tapahtunut muutettuani New Yorkiin 7 kuukautta sitten, eräs Twitter-käyttäjä kommentoi tapausta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Valitettava tosiasia on, että kauramaitoon liittyviin toimitusongelmiin ei ole luvassa helpotusta. Oatlyn general manager Mike Messersmith myönsi New Yorker -sivustolle, että kauppojen hyllyissä saatetaan nähdä puutteita myös tulevaisuudessa.

Kauramaidon valmistukseen liittyy monimutkainen valmistusprosessi., jota ei laadukkaan tuotteen kohdalla voida nopeuttaa.

– Tässä on nopeuden ja laadun välinen jännite. Emme voi vain mennä tehtaalle ja sanoa, ”tässä on sangollinen kauraa, menkää ja tehkää kauramaitoa”, Messersmith toteaa.

Lähteet: FoxNews, NewYorker

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja