Kypsennä parsa grillissä – näin onnistut
Parsa on alkukesän herkku, jonka voi keittämisen lisäksi valmistaa paistamalla tai grillaamalla.
Grillattu parsa on oiva kasvislisuke muille grilliherkuille ja sopii hyvin vaikka pihvin kanssa. Miedon makuinen parsa kaipaa kaverikseen suolaisia lisukkeita. Kokeile tarjota grillattua parsaa parmesanjuuston sekä hollandaise- tai ceasar-kastikkeen kera.
Parsan grillaus onnistuu helposti. Leikkaa parsoista pois puumaiset tyvet. Hiero oliiviöljyä ja grillaa välillä kääntäen noin 8-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Parsat ovat valmiit, kun ne ovat saaneet kauniin värin ja pehmenneet sopivasti.
Tarjoile grillatut parsat parmesanlastujen, leipäkrutonkien ja hollandaisekastikkeen kera.
Tämä on erittäin klassinen alkuruoka. Voit toki fuskata pussikastikkeella, mutta itsetehty hollandaise on paljon parempaa.
Neljälle
- 500 g parsaa
- vettä ja suolaa
Hollandaisekastike
- 100 g voita
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl vettä
- ½ laakerinlehti
- 4 kokonaista pippuria
- 2 isoa munankeltuaista
- 1 tl tuorepuristettua sitruunamehua
- hyppysellinen suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
Lisää voisula varovasti samalla vatkaten, ensin tippa kerrallaan ja sitten norona. Anna kastikkeen paksuuntua, vatkaa koko ajan. Mausta sitruunamehulla ja makusi mukaan. Maista, mausta ja anna kastikkeen jäähtyä. Tarjoile huoneenlämpöisenä.
2. Kuori parsojen päät pienellä, terävällä veitsellä tai perunankuorimaveitsellä. Käytä 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen.
3. Asettele parsat lämpimälle tarjoiluvadille. Kaada kastike päälle, tarjoile heti.
Lähde: Allt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa