Kypsennä parsa grillissä – näin onnistut

COLOURBOX_parsa
Colourbox.com

Parsa on alkukesän herkku, jonka voi keittämisen lisäksi valmistaa paistamalla tai grillaamalla.

Grillattu parsa on oiva kasvislisuke muille grilliherkuille ja sopii hyvin vaikka pihvin kanssa. Miedon makuinen parsa kaipaa kaverikseen suolaisia lisukkeita. Kokeile tarjota grillattua parsaa parmesanjuuston sekä hollandaise- tai ceasar-kastikkeen kera.

Parsan grillaus onnistuu helposti. Leikkaa parsoista pois puumaiset tyvet. Hiero oliiviöljyä ja grillaa välillä kääntäen noin 8-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Parsat ovat valmiit, kun ne ovat saaneet kauniin värin ja pehmenneet sopivasti.

Tarjoile grillatut parsat parmesanlastujen, leipäkrutonkien ja hollandaisekastikkeen kera.

Tämä on erittäin klassinen alkuruoka. Voit toki fuskata pussikastikkeella, mutta itsetehty hollandaise on paljon parempaa.

Neljälle

  • 500 g parsaa
  • vettä ja suolaa

Hollandaisekastike

  • 100 g voita
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl vettä
  • ½ laakerinlehti
  • 4 kokonaista pippuria
  • 2 isoa munankeltuaista
  • 1 tl tuorepuristettua sitruunamehua
  • hyppysellinen suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

Lisää voisula varovasti samalla vatkaten, ensin tippa kerrallaan ja sitten norona. Anna kastikkeen paksuuntua, vatkaa koko ajan. Mausta sitruunamehulla ja makusi mukaan. Maista, mausta ja anna kastikkeen jäähtyä. Tarjoile huoneenlämpöisenä.

2. Kuori parsojen päät pienellä, terävällä veitsellä tai perunankuorimaveitsellä. Käytä 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen.

3. Asettele parsat lämpimälle tarjoiluvadille. Kaada kastike päälle, tarjoile heti.

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja