Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kypsä päältä, raaka sisältä? Yksinkertaisella niksillä saat aina sopivan kypsää broileria

Shutterstock
Julkaistu 01.06.2016 11:01

MTV LIFESTYLE

Broilerin kypsyyden arvioiminen on hankalaa etenkin grillatessa, jolloin lämpötilat voivat vaihdella isostikin eikä lihapaketin kyljessä oleva aika pidäkään käytännössä paikkaansa.

Luultavasti lähes jokaiselle on käynyt niin, että broilerin rintafileetä leikatessa sisältä paljastuukin raaka liha ja broileri joutuu kesken ruokailun takaisin grilliin. Ikävä ongelma on helppo välttää, kun otat avuksi lihanuijan. Nuiji broilerinfilee ohueksi ennen grillausta, jolloin broileri vaatii ensinnäkin grillissä vain lyhyen kypsennysajan ja jolloin kypsä filee on helpompi tunnistaa.

Litteämpään broileriin myös marinadi pääsee imeytymään paremmin ennen kypsennystä ja liha maustuu läpikotaisin.

Broilerin marinadiin sopivat erilaiset sitrushedelmät ja erityisen hyvin myös olut. 

Lähde: Popsugar

Lisää aiheesta:

Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"
Mistä tietää, että grillattu liha on valmista? Vältä nyt ihmeessä emämoka: "Virhe tehdään siinä"
Mistä tietää, että grillattu liha on valmista? Vältä nyt ihmeessä yleisin emämoka: "Virhe tehdään siinä"
Tämä on tiedettävä, jos teet kotona ruokaa: Näin broilerista tulee taatusti mehevää
Ammattilaiskokitkin mokaavat: Näin broilerinfileet pitäisikin oikeasti paistaa
Kanansiivet kannattaa grillata – näin onnistut täydellisesti
BroileriLihaGrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 6.10.10:44
    Eläintensuojelu

    Järjestö: Monille broileri on enemmän ruoka kuin eläin

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 18.10.202218:50
    Ruoka

    Yllättävä niksi mehevän kanan valmistamiseen – "Se sulaa suussasi"

  • 20.08.201908:28
    Ruoka

    Jos rakastat kermaisia ja valkosipulisia ruokia, Janin nopea broileriresepti on sinulle: "Loistava lohturuoka, joka valmistuu helposti"

  • 17.07.201913:06
    Ruoanlaitto

    Vain 3 ainesosaa ja saat syntisen hyvää broileria – valmistuu vaivatta alle puolessa tunnissa