Kypsä päältä, raaka sisältä? Yksinkertaisella niksillä saat aina sopivan kypsää broileria
Broilerin kypsyyden arvioiminen on hankalaa etenkin grillatessa, jolloin lämpötilat voivat vaihdella isostikin eikä lihapaketin kyljessä oleva aika pidäkään käytännössä paikkaansa.
Luultavasti lähes jokaiselle on käynyt niin, että broilerin rintafileetä leikatessa sisältä paljastuukin raaka liha ja broileri joutuu kesken ruokailun takaisin grilliin. Ikävä ongelma on helppo välttää, kun otat avuksi lihanuijan. Nuiji broilerinfilee ohueksi ennen grillausta, jolloin broileri vaatii ensinnäkin grillissä vain lyhyen kypsennysajan ja jolloin kypsä filee on helpompi tunnistaa.
Litteämpään broileriin myös marinadi pääsee imeytymään paremmin ennen kypsennystä ja liha maustuu läpikotaisin.
Broilerin marinadiin sopivat erilaiset sitrushedelmät ja erityisen hyvin myös olut.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti