Kymmeniä ropposia vuosittain ahmiva Juha Mieto: Näin mämmi kuuluu syödä

Kohta on taas aika herkutella mämmillä!
Lehtikuva

Juha Mieto kertoi mielipiteensä siihen, kuinka mämmiä syödään oikeaoppisesti.

Maitoa, kermaa, sokeria vai vaniljakastiketta – minkä kanssa mämmin maku on parhaimmillaan? Hiihtolegenda Juha Mieto on paljastanut olevansa oikea mämmifanaatikko, ja mies kertoi Makuja.fi-sivuston haastattelussa, milloin mämmin maku pääsee hänen mielestään parhaiten oikeuksiinsa.

– Sokuria laitetaan siihen ruokalusikalla suoraan ropehesta ja sinisen maidon kanssa minä sitä syön, Mieto kertoo.

Hiihtolegenda huomauttaa, että moni suosittelee tänä päivänä mämmin syömistä vaniljakastikkeen seurana. Kaupan makeat kastikkeet eivät kuitenkaan ole Miedon mieleen.

– Minä en tykkää niistä, enkä kermastakaan. Se on se sininen maito – se on minun makuuni! Mieto summaa.

Jokavuotiseen tapaansa hiihtolegenda on herkutellut jo valtavan määrän mämmiä – ennen kuin pääsiäisen pyhät ovat edes alkaneet.

– No tässä on kuule tullut huuhdeltua ulos jo yhdeksäntoista ropposta! Minulla on traditio, jonka mukaan pääsiäisen seudulla syödään yhteendä 40 ropposta ja neljä laitetaan pakkaseen juhannusta varten. Se on sellainen juhannuksen kohokohta, Mieto kertoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja