Tänä vuonna pääsiäinen on loistava hetki avata grillikausi.
Pääsiäisen sijoittuminen tänä vuonna huhtikuun puoliväliin innostaa kaivamaan grillit esiin. Etenkin miehille pääsiäinen on perinteisesti ollut grillauskauden pitkä avausviikonloppu.
Suomalaisten grillikausi alkaa hieman eri aikaan. Länsisuomalaisista pääsiäisenä grillaa reilu viidennes, kun taas itäsuomalaisista grillaa vain reilu kymmenes.
– Vaikka joka kymmenes suomalainen grillaa jo ympäri vuoden, ja grillauskausi pitenee vuosi vuodelta, on grillaaminen edelleen etupäässä kesäruoanlaittoa, toteaa HKScan Finland Oy:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen.
Tällä hetkellä näyttäisi myös siltä, että pääsiäisen sää olisi otollinen grillikauden avajaisille. Innokkaimmat grillaajat tosin ovat jo ottaneet varaslähdön grillikauteen aikaisin keväällä.
– Länsi-Suomessa on keskimäärin lämpimämpää ja vähemmän lunta kuin Itä-Suomessa, vahvistaa meteorologi Kerttu Kotakorpi.
Miehet innokkaampia grillaajia kuin naiset
Miehistä pääsiäisenä grillaa lähes joka neljäs, naisista vain reilu kymmenes. Pääsiäisgrillauksen ehdoton suosikki on grillimakkara; grillaajista peräti valitsee sen grillattavaksi. Seuraavat sijat menevät broilerille, porsaanlihalle ja naudanlihalle. Vaikka pääsiäisenä muutoin syödään paljon lammasta ja karitsaa, niin ne ovat vielä harvinaisia grillissä.
