Kyllästyttääkö raejuusto? 4 vinkkiä, joilla saat tämän tuotteen taatusti maistumaan

raejuusto, leipä
Leivän päälle, puuroon, munakkaaseen, salaattiin, uuniperunoihin. Vain mielikuvitus on rajana raejuuston käytössä. Shutterstock

Raejuusto on erittäin terveellinen raaka-aine, mutta sen syöminen saattaa kyllästyttää. Mausteiden ja muutaman perusraaka-aineen avulla teet raejuustosta hetkessä maistuvaa.

Kun puhutaan terveellisestä ruokavaliosta, yksi tuote nousee esiin aina uudelleen ja uudelleen. Nimittäin raejuusto. Raejuustoa sisältää paljon proteiini, mutta vain vähän rasvaa. Näiden ominaisuuksiensa vuoksi se onkin suosittu tuote niin urheilijoiden kuin laihduttajien keskuudessa.

Vaikka raejuusto olisikin kuinka terveellistä tahansa, ei se rehellisesti sanottuna itsessään maistu kovin kummoiselta. Jos klassinen makupari ananas ja raejuusto kyllästyttävät, tässä muutamia uusia vinkkejä raejuuston maun parantamiseksi.

Makua klassisista mausteista

Lisää raejuuston pinnalle ripaus perusmausteita, kuten merisuolaa, mustapippuria ja hyvää oliiviöljyä. Kesällä tomaattisesongin aikaan raejuuston kruunaavat ihanan mehevät tomaattisiivut. Yksinkertaista, mutta maukasta.

Levitettä paahtoleivälle

Erittäin herkullinen suolainen levite syntyy sekoittamalla raejuuston joukkoon erilaisia pieniä siemeniä, kuten unikon-ja seesaminsiemeniä. Tämän erityisesti paahdetulle leivälle sopivan levitteen maustavat lisäksi valkosipuli, kuivattu sipuli ja merisuola.

Kaladippi on monikäyttöinen

Toinen herkullinen levite syntyy savustetusta kalafileestä ja raejuustosta. Hienonna pala savustettua kalafileetä, esimerkiksi savulohta, haarukan avulla tasaiseksi. Sekoita kalan joukkoon raejuusto ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Voit tarjoilla levitettä leivän tai suolakeksien päältä, alkupalana tai vaikkapa uuniperunan lisukkeena.  

Dippi sipseillä ja kasviksille

Ruokakirjailija Andrew Knowltonin tunnetuksi tekemän raejuustodipin salaisuus piilee vähemmän käytetyssä mausteessa. Maukas dippi syntyy nimittäin raejuustosta, (säilötystä) piparjuuresta ja tillistä. Mausta dippi aavistuksella sokeria ja pippuria. Tämä piparjuurinen dippi sopii niin perunalastujen kuin kasvistenkin dippailuun.

Lähde: Popsugar 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat