Jouluruoka on herkullista, mutta se voi kyllästyttää jo ensimmäisen ruokailukerran jälkeen. Joulupöydästä jääneestä kinkusta voikin valmistaa helposti maittavia herkkuja myös juhlan jälkeen.
Alkaako kinkku sellaisenaan jo tökkiä? Makuja.fi keräsi parhaat vinkit ylijäämäkinkun valmistamiseen herkulliseksi arkiruoaksi.
1. Hernekeitto
Perinteikäs hernekeitto valmistuu vaivattomasti ja tuo vaihtelua jouluruokaan. Valmista hernekeitto ja leikkaa joukkoon pieniä kinkkukuutioita.
2. Pyttipannu
Maukas pyttipannu valmistuu helposti joulupöydästä jääneistä perunoista ja kinkusta. Paloittele perunat ja kinkku sopiviksi kuutioiksi ja paista pannulla. Mausta makusi mukaan ja tarjoile vaikka suoraan pannulta!
3. Pulled pork
Paistettu kinkku sopii myös pulled porkin eli nyhtöpossun valmistamiseen. Siivuta kinkku ohueksi ja revi haarukoita käyttäen pieneksi.
Siirrä revitty kinkku vuokaan ja lisää joukkoon noin desi vettä ja 100 grammaa pulled pork -kastiketta. Veden voi korvata myös kotikaljalla, jos pitää maltaisesta mausta.
Peitä foliolla ja lämmitä 150-asteisessa uunissa noin tunnin verran.
Pulled porkista voi valmistaa vaikka herkullisia täytettyjä voileipiä tai syödä sellaisenaan vaikka perunoiden kanssa.
4. Kinkkupizza
Osta valmis pizzapohja tai tee taikina itse. Levitä pohjalle tomaattikastiketta ja juustoraastetta. Täytteeksi kinkusta leikattujen suikaleiden lisäksi sopivat klassiset homejuusto ja ananas.

