Kyllästyttääkö jouluruoka? Kahdeksan herkullista ruokavinkkiä ylijäämäkinkulle

Pulled pork
Kinkusta voi valmistaa herkullista nyhtöpossua. Shutterstock

Jouluruoka on herkullista, mutta se voi kyllästyttää jo ensimmäisen ruokailukerran jälkeen. Joulupöydästä jääneestä kinkusta voikin valmistaa helposti maittavia herkkuja myös juhlan jälkeen.

Alkaako kinkku sellaisenaan jo tökkiä? Makuja.fi keräsi parhaat vinkit ylijäämäkinkun valmistamiseen herkulliseksi arkiruoaksi.

1. Hernekeitto

Perinteikäs hernekeitto valmistuu vaivattomasti ja tuo vaihtelua jouluruokaan. Valmista hernekeitto ja leikkaa joukkoon pieniä kinkkukuutioita.

2. Pyttipannu

Maukas pyttipannu valmistuu helposti joulupöydästä jääneistä perunoista ja kinkusta. Paloittele perunat ja kinkku sopiviksi kuutioiksi ja paista pannulla. Mausta makusi mukaan ja tarjoile vaikka suoraan pannulta!

3. Pulled pork

Paistettu kinkku sopii myös pulled porkin eli nyhtöpossun valmistamiseen. Siivuta kinkku ohueksi ja revi haarukoita käyttäen pieneksi.

Siirrä revitty kinkku vuokaan ja lisää joukkoon noin desi vettä ja 100 grammaa pulled pork -kastiketta. Veden voi korvata myös kotikaljalla, jos pitää maltaisesta mausta.

Peitä foliolla ja lämmitä 150-asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Pulled porkista voi valmistaa vaikka herkullisia täytettyjä voileipiä tai syödä sellaisenaan vaikka perunoiden kanssa.

4. Kinkkupizza

Osta valmis pizzapohja tai tee taikina itse. Levitä pohjalle tomaattikastiketta ja juustoraastetta. Täytteeksi kinkusta leikattujen suikaleiden lisäksi sopivat klassiset homejuusto ja ananas.

Mehevä pizza maistuu varmasti joulupöydän antimien jälkeen.

5. Kinkkusalaatti

Ohueksi leikattu kylmä kinkku toimii hyvin salaatin joukossa. Salaattiin voi käyttää suosikkivihanneksiaan ja päälle voi ripotella hyvää oliiviöljyä tai salaattikastiketta.

Erilaisia majoneesipohjaisia valmissalaatteja voi myös helposti tuunata ohuilla kinkkusuikaleilla.

6. Kinkkupasteijat

Kinkkupasteijoiden valmistamiseen voi käyttää monia joulun ylijäämäruokia.

Pakkasesta monilla voi löytyä vielä torttutaikinalevyjä, jotka voi täyttää riisipuuron ja kinkun yhdistelmällä. Mausteena voi käyttää esimerkiksi sinappia ja yrttejä, kuten persiljaa.

7. Kinkkupiiras

Joulukinkkua voi käyttää suikaloituna kinkkupiiraassa.

8. Leikkeleenä

Leikkaamalla ohuita siivuja kinkusta, saat erinomaista leikkelettä leivälle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.