KUVA: Tältä näyttää maailman parhaaksi valittu liha-annos

Bocuse dor, matti jämsen, antti lukkari
Vasemmalta oikealle Matti Jämsen, Eero Vottonen ja Antti Lukkari Bocuse d'Or -kilpailun palkintojenjakotilaisuudessa. Bocuse d'Or

Matti Jämsenin ja Antti Lukkarin valmistama annos valittiin kokkien maailmanmestaruuskilpailuksi tituleeratussa Bocuse d’Or -kilpailussa maailman parhaaksi liha-annokseksi.

Suomalainen Matti Jämsen ja hänen avustajansa Antti Lukkari sijoittuivat neljänneksi arvostetussa Bocuse d’Or -kokkikilpailussa. Kaikki osanottajat valmistivat kilpailussa kaksi annosta, kala- ja liha-annoksen. Suomen kilpailutiimin valmistama liha-annos sai kunniamaininnan kilpailun parhaana liha-annoksena.

Annoksen teemana oli Lapin luonto. Annoksen kokonaispisteisiin vaikutti myös tarjoiluvadin ulkonäkö ja toimivuus. Suomen joukkueen käyttämän vadin on suunnitellut suomalainen muotoilija ja kuvanveistäjä Pekka Paikkari.

Jämsen paljasti aiemmin Makuja.fi -sivuston haastattelussa, että kyseinen tarjoiluvati ”maksoi kyllä useamman kymppitonnin”.

LUE MYÖS:

Itse annos koostui suomalaisesta luonnosta tutuista raaka-aineista. Annoksesta löytyi muun muassa ilmakuivattua poronlihaa, helmikananrintaa, katajanmarjoja, metsäsieniä, kivipiiraa, sipulia ja omenaa. Visuaalisuus ja annoksen maut yhdistyivät taianomaiseksi kokonaisuudeksi, joka henki Pohjois-Suomen kaunista luontoa.

Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi

Twitter: @nitamakkonen


LUE MYÖS: 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!