Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

KUVA: Tältä näyttää maailman parhaaksi valittu liha-annos

Vasemmalta oikealle Matti Jämsen, Eero Vottonen ja Antti Lukkari Bocuse d'Or -kilpailun palkintojenjakotilaisuudessa.
Vasemmalta oikealle Matti Jämsen, Eero Vottonen ja Antti Lukkari Bocuse d'Or -kilpailun palkintojenjakotilaisuudessa.Bocuse d'Or
Julkaistu 29.01.2015 12:49

MTV LIFESTYLE

Matti Jämsenin ja Antti Lukkarin valmistama annos valittiin kokkien maailmanmestaruuskilpailuksi tituleeratussa Bocuse d’Or -kilpailussa maailman parhaaksi liha-annokseksi.

Suomalainen Matti Jämsen ja hänen avustajansa Antti Lukkari sijoittuivat neljänneksi arvostetussa Bocuse d’Or -kokkikilpailussa. Kaikki osanottajat valmistivat kilpailussa kaksi annosta, kala- ja liha-annoksen. Suomen kilpailutiimin valmistama liha-annos sai kunniamaininnan kilpailun parhaana liha-annoksena.

Bocuse dor liha-annos
Bocuse d'Or

Annoksen teemana oli Lapin luonto. Annoksen kokonaispisteisiin vaikutti myös tarjoiluvadin ulkonäkö ja toimivuus. Suomen joukkueen käyttämän vadin on suunnitellut suomalainen muotoilija ja kuvanveistäjä Pekka Paikkari.

Jämsen paljasti aiemmin Makuja.fi -sivuston haastattelussa, että kyseinen tarjoiluvati ”maksoi kyllä useamman kymppitonnin”.

LUE MYÖS:

Suomen yllättävä valttikortti arvostetussa kokkikisassa: "Maksaa enemmän kuin perus-BMW"

Itse annos koostui suomalaisesta luonnosta tutuista raaka-aineista. Annoksesta löytyi muun muassa ilmakuivattua poronlihaa, helmikananrintaa, katajanmarjoja, metsäsieniä, kivipiiraa, sipulia ja omenaa. Visuaalisuus ja annoksen maut yhdistyivät taianomaiseksi kokonaisuudeksi, joka henki Pohjois-Suomen kaunista luontoa.

Lähteet: Bocusedor.com, Elo-saatio.fi, Ruoka.ts.fi

Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi

Twitter: @nitamakkonen

LUE MYÖS: 

Huippukokit innoissaan Suomen kisamenestyksestä: "Upeaa duunia"

Suomalaiskokki menestyi arvostetussa kilpailussa – Suomen kaikkien aikojen paras sijoitus

Suomi valmistautuu arvostettuun kokkikilpailuun: Uskomatonta sekuntipeliä, tuhansia koeannoksia

Suomen yllättävä valttikortti arvostetussa kokkikisassa: "Maksaa enemmän kuin perus-BMW"

Lisää aiheesta:

Tällaiset ruoat Suomi tarjoili kokkien MM-kisoissaJohan ja Aino selvittivät tiensä maailman arvostetuimman kokkikilpailun finaaliin – Suomi kuudes Bocuse d'Or -osakilpailussaSuomen lopullinen sijoitus Bocuse d'Or -kokkikisoissa yllätti: "Kunhan saamme nähdäksemme tuomareiden antamat pisteet…"Irtoaako Suomelle tänään maailmanmestaruus? Kokkikisoissa ennennäkemätön haaste: "Ei ehkä voisi Wolt-kuskeille antaa mukaan"Suomi viides kokkien Bocuse d'Or -mittelössä – useat maat sortuivat pääruoassa kikkailuun: "Ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä"Kokkien MM-kisat ratkesivat: Suomeen ei mitaleita – tässä voittajat
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • Eilen14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • Eilen06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta