KUVA: Tältä näyttää maailman parhaaksi valittu liha-annos

Bocuse dor, matti jämsen, antti lukkari
Vasemmalta oikealle Matti Jämsen, Eero Vottonen ja Antti Lukkari Bocuse d'Or -kilpailun palkintojenjakotilaisuudessa. Bocuse d'Or

Matti Jämsenin ja Antti Lukkarin valmistama annos valittiin kokkien maailmanmestaruuskilpailuksi tituleeratussa Bocuse d’Or -kilpailussa maailman parhaaksi liha-annokseksi.

Suomalainen Matti Jämsen ja hänen avustajansa Antti Lukkari sijoittuivat neljänneksi arvostetussa Bocuse d’Or -kokkikilpailussa. Kaikki osanottajat valmistivat kilpailussa kaksi annosta, kala- ja liha-annoksen. Suomen kilpailutiimin valmistama liha-annos sai kunniamaininnan kilpailun parhaana liha-annoksena.

Annoksen teemana oli Lapin luonto. Annoksen kokonaispisteisiin vaikutti myös tarjoiluvadin ulkonäkö ja toimivuus. Suomen joukkueen käyttämän vadin on suunnitellut suomalainen muotoilija ja kuvanveistäjä Pekka Paikkari.

Jämsen paljasti aiemmin Makuja.fi -sivuston haastattelussa, että kyseinen tarjoiluvati ”maksoi kyllä useamman kymppitonnin”.

LUE MYÖS:

Itse annos koostui suomalaisesta luonnosta tutuista raaka-aineista. Annoksesta löytyi muun muassa ilmakuivattua poronlihaa, helmikananrintaa, katajanmarjoja, metsäsieniä, kivipiiraa, sipulia ja omenaa. Visuaalisuus ja annoksen maut yhdistyivät taianomaiseksi kokonaisuudeksi, joka henki Pohjois-Suomen kaunista luontoa.

Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi

Twitter: @nitamakkonen


LUE MYÖS: 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja