Kuusi kertaa enemmän antioksidantteja kuin gojimarjassa – tässäkö uusi terveysruokahitti?

Moringa
SHUTTERSTOCK

Raakasuklaa ja gojimarjat saavat uuden haastajan superruokamarkkinoille.

Afrikkalainen moringa-puu on yksi maailman ravintorikkaimmista kasveista, kertoo The Daily Mail. Sen kuivatuista lehdistä valmistetun jauheen kerrotaan vahvistan vastustuskykyä, alentavan verenpainetta, lievittävän stressiä, ehkäisevän väsymystä, parantavan ruoansulatuselimistön terveyttä ja kohottavan seksuaaliviettiä.

Henkisen hyvinvoinnin lisäksi sen vaikutukset näkyvät ulkoisestikin muun muassa parempikuntoisina hiuksina, kynsinä ja ihona.

Mistä huimat terveysvaikutukset johtuvat?

Moringa-jauhe sisältää lähes neljänneksen painostaan proteiinia, ja siinä on kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa, joita tarvitaan kasvuun ja terveiden solujen ylläpitoon.

Jauheessa on 13 tärkeää vitamiina ja ja mineraalia, kuten A-, B2- ja E-vitamiineja, niasiinia, fosforia,  ja sinkkiä.

Ainutlaatuinen antioksidanttikoostumus

Kuivatuista lehdistä valmistetussa jauheessa on ainutlaatuinen vitamiineja kasvikemikaaleja sisältävä aminohappokoostumus, joka suojaa soluja vaurioitumasta. Siinä on kuusi kertaa enemmän antioksidantteja kuin suosituissa gojimarjoissa.

Jauheesta tuloja Afrikan köyhille aluielle

Myös kukat ja siemenet voidaan käyttää hyödyksi. Siemeniä hyödynnetään veden puhdistamisessa ja niistä voidaan tehdä kosmetiikassa käytettävää öljyä.

Moringa-puu kestää hyvin kuivuutta ja tuottaa nopeasti satoa. Monivuotisesta kasvista saadaan kerättyä ensimmäisen sato jo kuuden viikon kuluttua istutuksesta. Se tekee siitä hyvän tulonlähteen Afrikan köyhien maiden, syrjäisen maaseudun tuottajille.

LUE MYÖS:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja