Kuudella eurolla välitön humalatila 20 minuutiksi – asiantuntijat huolissaan vaarallisesta vodkavillityksestä brittiklubeilla

vodka juoma alkoholi
Vodkaa voi Briteissä nauttia nyt myös höyrymuodossa. Kuvituskuva. Shutterstock

Ilmapallosta hengitettävä vodkahöyry on kasvava trendi Iso-Britannian yöelämässä. Koko villityksen kehittäjä, amerikkalaisfirma Vapshot väittää vodkahöyryn mullistavan alkoholin nauttimisen tulevaisuuden.

Brittiklubeille on tullut myyntiin ilmapalloja, joiden sisällä on vodkaa höyrymuodossa. The Sunin mukaan vodkahöyryn hengittäminen saa käyttäjän välittömästi humalaan ja vaikutus kestää noin 20 minuuttia.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

Höyryhengitettävän vodkan on kehittänyt amerikkalainen firma Vapshot. Sitä saa Iso-Britanniassa klubeilta ja yksi ilmapallo maksaa noin kuusi euroa. Vapshotin mukaan tämän trendi on ”alkoholiteollisuuden tulevaisuus”.

Kyseenalainen ja jopa vaarallinen villitys

Terveydenalan ammattilaiset kyseenalaistavat villityksen turvallisuuden.

Höyryhengitettävä vodka voi aiheuttaa nopean vaikutuksen takia vakavia seurauksia, kuten alkoholimyrkytyksen. Höyry vaikuttaa verenkiertoon paljon nopeammin kuin nestemäinen alkoholi.

– Alkoholi menee suoraan keuhkoihin. Se pääsee vaikuttamaan suoraan verenkiertoon, jotta ihminen pääsisi mahdollisimman nopeasti humalaan. Siihen lukeutuu lukuisia riskejä, mukaan lukien alkoholimyrkytys, kommentoi Andrew Mistell Alcohol Change- järjestöstä The Sunille.

Andrew Scott-Clark, Kentin kunnallisen terveydenhuollon johtaja, lisää:

– Höyryhengitettävä vodka voi olla äärimmäisen haitallista terveydelle niin lyhyellä kuin pitkällä tähtäimellä. Alkoholi imeytyy keuhkoista suoraan verenkiertoon ja aivoihin ohittaen kokonaan ruoansulatuksen. Vaikutukset ovat todella nopeita.

– Äkillinen imeytyminen voi aiheuttaa vahinkoja aivoissa. Se on riskialtista erityisesti nuorille aikuisille, koska heidän aivonsa ovat vielä kehittymässä.

Vapshotin tiedottaja vakuuttaa höyryhengitettävän vodkan käytön olevan paljon turvallisempaa kuin tavallisen alkoholin, sillä ”satavarmoja todisteita” vahingoista ei ole vielä löytynyt.

– Me aloitimme tämän projektin keksiäksemme uuden ja mahdollisimman turvallisen keinon kuluttaa alkoholia. Sitä ei pitäisi yhdistää mihinkään vahingolliseen, kun siitä ei ole mitään todisteita, kommentoi yhtiön tiedottaja.

Lähteet: The Sun, Insider

***

Tissuttelu voi johtaa maksasairauteen. Katso videolta asiantuntijan haastattelu:

7:12

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja