Kurpitsalla yllättäviä terveyshyötyjä – tiesitkö näitä?

Shutterstock

Tiesitkö, millaisia terveysvaikutuksia kurpitsan syömisellä on?

Kurpitsat ovat syksyisin parhaimmillaan ja tuovat ruokiin upeaa väriä. Näyttävyytensä lisäksi kurpitsat ovat myös erityisen terveellistä herkkua.

Suojaa flunssalta

Kurpitsa sisältää beetakaroteenia, joka muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi. A-vitamiini on tunnettu sekä immuunipuolustusta vahvistavista vaikutuksistaan että silmien terveyttä edistävistä vaikutuksistaan.

Vahvistaa luustoa

K-vitamiini vahvistaa luustoa ja kurpitsasta tätä vitamiinia löytyy reilusti. 2,4 desilitraa kurpitsaa sisältää 50 prosenttia päivittäisestä K-vitamiinin tarpeesta.

Tekee hyvää aivoille

Kalium on hyväksi sekä aivojen terveydelle että sydämelle ja kurpitsa on oiva kaliumin lähde. Kurpitsassa on kaliumia huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi banaanissa.

Vain vähän kaloreita

Kurpitsa on erityisen vähäkalorista herkkua ja sopii siksi hyvin myös kevyttä ruokavaliota noudattavalle. 2,4 desilitraa kurpitsaa sisältää noin kahdeksankymmentä kilokaloria, vain gramman rasvaa, 10 grammaa kuitua ja 4 grammaa proteiinia.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat