Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kurpitsa-chorizo -taco marinoidulla punasipulilla

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 28.10.2015 21:14

Tässäpä mainio ja helppo syysmakupala meksikolaishenkeen! Täynnä tummia sävyjä ja makuja muodostaen yhdessä täydellisen makuparikombon makeasta kurpitsasta ja mausteisesta chorizosta sipulin antaessa napakan pehmeän lisäsäväyksen. Näitä voi vetää monta tacoa pääruoaksi, ottaa yhden alkupalaksi tai asetella meksikolaishenkisten illanistujaisten tarjottimelle napattavaksi oluen tai drinksun kylkeen.

VINKKI! Homma hoituu yhtä hyvin monenlaisilla kurpitsoilla, jos myskikurpitsaa ei ole saatavilla.

HUOM! Tsekkaa myös muut taco- ja meksikolaisreseptit! 

MTV Oy, All rights reserved

Kurpitsa-chorizo -tacot

500 g myskikurpitsaa (butternut)

500 g chorizoa

1 valkosipulinkynsi

0,5 dl oliiviöljyä

2 salottisipulia

1 chili (oman tulisuuden siedon mukaan)

1 rkl oreganoa

suolaa

mustapippuria

tortilloja (resepti) tai tacokuoria

yrttejä esim. korianteria, persiljaa, salviaa

marinoitua punasipulia (resepti alla)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se oliiviöljyyn. Lisää seokseen pieni ripaus suolaa. Pilko kurpitsa 2 cm palasiksi. Levitä palaset tasaisesti leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Pirskottele valkosipulista öljyä kurpitsapalasten päälle. Paahda kurpitsaa uunissa 25 min tai kunnes se on pehmeää.

Pilko chorizo parin sentin palasiksi. Hienonna salottisipuli. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lorauta hiukan oliiviöljyä pohjalle. Paista chorizoa ja sipulia, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää sekaan uunista otettu kurpitsa ja ripottele oregano mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kauho tortillojen päälle, höystä punasipulilla, ripottele pinnalle yrttejä, taita ja haukkaa.

Marinoitu punasipuli

2 punasipulia halkaistuna ja ohuiksi siivuiksi leikattuna

1,5 rkl punaviinietikkaa

1,5 rkl öljyä

2 rkl sokeria

ripaus suolaa

Sekoita ainekset hyvin sekaisin. Kaada kattilaan ja kuumenna keskilämmölle sekoittaen, ettei sokeri pala pohjaan. Ota liedeltä, kun seos on lämmennyt ja anna jäähtyä ja tekeytyä 1-2 tuntia.

Marinoitu sipuli säilyy puhtaassa purkissa jääkaapissa hyvänä viikon verran.

Lisää aiheesta:

Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruokaKaritsa-osso buco – talven upea lämmittäjäKermaisen tuhti kurpitsa-pinaattilasagneKana-papu -tostadas - paahdettu, rapsakka tortillaherkkuVälimerellinen kurpitsa-lihapataPerunapizza - helppo, hauska ja nopea
alkupalabutternut squashchorizococktail-palakurpitsaMeksikomeksikolainenpunasipulireseptitaco

Tuoreimmat aiheesta

alkupala
  • 17.12.201713:49
    juomasekoitus

    Glögi-kuohuviini ja pähkinä-sinihomejuusto-sikuriveneet

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat

  • 02.10.201617:45
    alkuruoka

    Paistetut vihreät tomaatit - raakileista herkuksi

  • 02.08.201519:46
    antipasto

    Bresaola- ja parmankinkku"raviolit" hedelmäisellä juustotäytteellä

  • 12.10.201421:29
    alkuruoka

    "Pad Thai" - fiinimpi versio alkupalaksi