Suomalaisten kurkkujen kilohinta meillä ja maailmalla on noussut viime päivinä puheenaiheeksi. Kurkun hintaan voi vaikuttaa esimerkiksi sen laatuluokitus. Onko kakkoslaatuinen käyrä kurkku oikeasti jotenkin huonompaa kuin suoraksi kasvanut kurkku?
Sosiaalisessa mediassa on viime päivien ajan keskusteltu suomalaisen kurkun hinnasta ruokakaupoissa. Keskustelu lähti liikkeelle Lauri Karttusen TikTokin jakamasta videosta, jossa ihmeteltiin suomalaisen kurkun myyntiä puolalaisessa ruokakaupassa. Aiheesta kirjoitti muun muassa Helsingin Sanomat ja Yle Uutiset.
Hitiksi noussut video levisi TikTokista myös muun muassa Twitteriin. Siellä ihmettelyn kohteeksi nousi erityisesti suomalaisen kurkun hinta puolalaiskaupassa: miten suomalainen kurkku voi maksaa ulkomailla vähemmän kuin kotimaassa?
Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
Karttunen kertoi Yle Uutisille, että videon tarkoituksena ei suinkaan ollut kauhistella kurkkujen hintaa, vaan ihmetellä sitä, miksi suomalaisia kurkkuja myydään sekaerässä muunmaalaisten kurkkujen kanssa ilman, että alkuperämaa ilmoitetaan hinnoissa.
