Kuluttajaliitto on koonnut kattavasti yhteen suomalaistuotteiden ravintoarvotietoja, joista selviää, että moni rahka sisältää hurjia määriä piilosokeria.
Rahkat ovat oikeita trendivälipaloja ja moni syö rahkaa välipalaksi siksi, että sen uskotaan sisältävän erityisen paljon proteiinia. Yllättäen yhdessä rahkapurkissa saattaa kuitenkin olla sokeria jopa yli 30 grammaa.
Kymmeniä grammoja sokeria
Useissa suomalaisissa 150–200 gramman rahkoissa sokeria on noin 15 grammaa. Esimerkiksi 160 gramman annoskoossa myytävä Danonen Vitalinea PRO kerrosrahka mansikka sisältää 17 grammaa sokeria ja Arlan 200 gramman annoskoossa myytävä laktoositon Protein Proteiinirahka puolukka 12,6 grammaa sokeria.
Vertailuun valittujen tuotteiden joukossa grammamääräisesti kaikkein eniten sokeria sisältää Danio Sitruunarahka, jota myydään 180 gramman annoksissa: rahkassa sokeria on peräti 36,5 grammaa yhtä annosta kohden. Myös Valion EILA-rahkat sisältävät erityisen paljon sokeria: 200 gramman annoskoossa myytävässä rahkassa on sokeria 32 grammaa. Myös Danion 180 gramman annoskoossa myytävässä Danio Stracciatella -rahkassa sokeria on hurjasti: peräti 30,2 grammaa per annos.
Eri rahkojen ravintosisällöt
PROfeel proteiinirahka sitruuna EILA Valmistaja: Valio Annoskoko grammoina: 175 Energiaa (kcal/annos): 140 Proteiinia (g/annos): 19.3 Sokereita (g/annos): 16.8 Rasvaa (g/annos): 0.4
PROfeel proteiinirahkarae mandariini-appelsiini HYLA Valmistaja: Valio Annoskoko grammoina: 150 Energiaa (kcal/annos): 150 Proteiinia (g/annos): 16.5 Sokereita (g/annos): 12.3 Rasvaa (g/annos): 2.2
