2:18

Kuluttaja paljasti purukumien valtavat hinta- ja sisältöerot: Nelihenkisen perheen ksylitoleihin voi kulua jopa 800 euroa vuodessa!

Videolla keskustellaan hampaiden hoidosta.

Ahkerien purkansyöjien kannattaa todella kiinnittää huomiota siihen, minkä purukumipakkauksen ostoskoriinsa valitsee. Kuluttajan tekemässä vertailussa paljastui, että kyseisten tuotteiden kohdalla hintaerot voivat olla jopa nelinkertaiset.

Kuluttaja-lehden vertailussa selvisi, että kukkaron kannalta ksylitolituotteissa on valtavia eroja. Ksylitolista voi vuoden aikana kertyä nelihenkiselle perheelle jopa suurempi lasku kuin vedestä tai sähköstä.

Täysksylitoli usein hintansa arvoista

Kuluttaja vertaili kymmentä purukumia ja kuutta pastillia. Tuotteita ei voi vertailla ainoastaan kilohinnan perusteella, sillä pastillit ovat usein pelkkää ksylitolia, kun taas purkat koostuvat ksylitolin lisäksi aromiaineista ja purukumin perusmassasta.

Täysksylitolituotteiksi kutsutaan puolestaan purukumeja ja pastilleja, joissa makeutusaineena käytetään ainoastaan ksylitolia.

Kuluttajan mukaan täysksylitolipurkka on usein peruspurkkaa kalliimpaa, mutta yleensä myös hintansa arvoista. Täysksylitolipurkalla suosituksen mukaisen päiväannoksen saa 5–6 palasta, kun muita purkkia tarvitaan 10 palaa. 

Jos nelihenkinen perhe haluaa saada ksylitolikiintiönsä täyteen 36 prosenttia ksylitolia sisältävällä Jenkki Feel Citrus Focus -purukumilla, mutusteluun saa kulumaan vuodessa yli 800 euroa. Kaikkein halvimmalla ksylitolikiintiönsä saa täyteen Rainbow’n mansikka-päärynä-täysksylitolipastilleilla. Niihin perheellä kuluu vuodessa vain 187 euroa.

Ksylitolia tutkineen dosetti Eva Söderlingin mukaan pastilli toimii yhtä hyvin kuin purkka, jos siitä ehtii levitä ksylitolia joka puolelle suuta.

Kuluttajan antaman säästövinkin mukaan purkan suurkuluttajien kannattaa tilata tuotteita valmistajien verkkokaupoista, joista tuotteita voi saada kilohinnaltaan edullisemmin kuin kaupan pakkauksissa.

Lähde: Kuluttaja

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja