Kuluttaja-lehden testissä leivänpaahtimet: 25 euron halpislaite yllätti – melkein yhtä hyvä kuin 280 euron paahdin

Tiesitkö tätä leivänpaahtimestasi? Tärkeä yksityiskohta jäänyt monilta huomaamatta 0:26 Tiesitkö tätä leivänpaahtimestasi? Tärkeä yksityiskohta jäänyt monilta huomaamatta
KATSO MYÖS VIDEO: Tiesitkö tätä leivänpaahtimestasi? Tärkeä yksityiskohta jäänyt monilta huomaamatta

Kuluttaja-lehden tuotevertailussa otettiin tällä kertaa käsittelyyn leivänpaahtimet. Laitteiden hinnat vaihtelivat muutamasta kympistä satasiin. Saako halvalla hyvää leivänpaahdinta?

Kuluttaja-lehti tunnetaan puolueettomista tuotevertailuistaan ja aiemmin lehdessä on testattu muun muassa airfryereita sekä tehosekoittimia. Tuoreimmassa numerossa lehti on ottanut vertailuun yhteensä 29 leivänpaahdinta. Voiko muutamalla kympillä saada hyvän laitteen, ja mikä lähes 300 euron paahtimessa maksaa?

Kallis hinta ei takaa laadukasta paahdinta

Lehden vertailun perusteella leivänpaahtimien laadussa on suuria eroja, mutta korkea hinta ei välttämättä takaa, että paahdin on laadukas.

– Jotkut kalliitkin mallit paahtavat leivän hitaasti, eivätkä ne välttämättä edes paahda leipää kunnolla. Testin kärjessä on kalliita paahtimia, mutta kärjen tuntumaan sijoittuu myös useita 20–50 euron laitteita.

Kuluttajantestissä leivänpaahtimella paahdettiin sekä tuoretta että jäässä olevaa, pakastettua paahtoleipää. Molempia leipiä paahdettiin kolme erää, ja paahtamiseen kulunut aika mitattiin. Sen jälkeen asiantuntijat arvioivat paahtotulosta: ruskistuneen alueen laajuutta ja lopputuloksen tasaisuutta.

Paahtamisnopeuksissa havaittiin selkeitä eroja: nopeimmat laitteet paahtoivat leivän 1,7 minuutissa, hitaammilla meni yli 3 minuuttia. Testissä havaittiin myös, että kaikki laitteet eivät paahda leipää tasaisesti.

– Kuusi paahdinta ruskistaa tuoreesta leivästä niin pienen alueen, että ne saivat tästä testiosiosta vain yhden pisteen kymmenestä, lehden artikkelissa kuvaillaan.

25 euroa maksava laite lähes yhtä hyvä kuin 280 euron laite

Testivoittajiksi ylsivät lopulta testin kalleimmat laitteet, KitchenAidin leivänpaahtimet. Kuitenkin useampi 20–50 euron hintaluokkaan sijoittuvat tuote sai lehdeltä Hyvä ostos -maininnan erinomaisesta hinta-laatusuhteestaan. Hyvä ostos -maininnan sai muun muassa 25 euroa maksava Myhome kitchenin paahdin.

– Paahtaa erittäin nopeasti sekä tuoreen että pakastetun leivän. Pääosin erittäin helppokäyttöinen. Sormenjäljet saa todella hyvin pois. Rakenteeltaan erittäin hyvälaatuinen. Edullinen, Kuluttaja-lehden testissä kuvaillaan tuotetta.

Leivänpaahdintestin laajemmat tulokset ja tietoa malleista voi lukea Kuluttaja-lehden sivuilta. Sisältö on avoin tilaajille.

Lähde: Kuluttaja

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!