Kukkakaalista paljastui uutta tietoa – merkittävä vaikutus terveyteen
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Shutterstock. kukkakaali](https://im.mtvuutiset.fi/image/5922034/landscape16_9/1024/576/cd0c386c5a30b4cd2ef5e4a43e6de046/mK/kukkakaali.jpg)
Kukkakaali on yksi kesäruokien kuninkaista, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää.
Kukkakaali on vihannes, jota ei kannata hyljeksiä. Aliarvostettu vitamiinipommi on terveellinen ja saattaa European Journal of Cancerissa julkaistun tutkimuksen mukaan jopa olla yhteydessä pienentyneeseen mahasyövän riskiin hedelmien ja muiden väriltään valkoisten vihannesten lisäksi.
Tutkijat tulivat johtopäätökseen selvitettyään yli 32 000 mahasyöpään sairastuneen ruokavalioita. Riskitekijöitä syövälle näyttivät olevan suola ja alkoholi, kun taas C-vitamiinia runsaasti sisältävät ruoat näyttivät pienentävän riskiä. Näitä ruokia ovat muun muassa hedelmät ja valkoiset vihannekset, kuten peruna, endiivi, sipuli ja kukkakaali.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka