Kukkakaalista paljastui uutta tietoa – merkittävä vaikutus terveyteen

kukkakaali
Shutterstock

Kukkakaali on yksi kesäruokien kuninkaista, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää. 

Kukkakaali on vihannes, jota ei kannata hyljeksiä. Aliarvostettu vitamiinipommi on terveellinen ja saattaa European Journal of Cancerissa julkaistun tutkimuksen mukaan jopa olla yhteydessä pienentyneeseen mahasyövän riskiin hedelmien ja muiden väriltään valkoisten vihannesten lisäksi.

Tutkijat tulivat johtopäätökseen selvitettyään yli 32 000 mahasyöpään sairastuneen ruokavalioita. Riskitekijöitä syövälle näyttivät olevan suola ja alkoholi, kun taas C-vitamiinia runsaasti sisältävät ruoat näyttivät pienentävän riskiä. Näitä ruokia ovat muun muassa hedelmät ja valkoiset vihannekset, kuten peruna, endiivi, sipuli ja kukkakaali.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja