Mainos

Kuivuneesta leivästä tuoreen makuista uudella tavalla — tarvitset vain vettä

Kuivahtaneen leivän voi saada maistumaan tuoreelta helpolla, mutta hieman oudolta kuulostavalta tavalta. Uskallatko kokeilla?

Mikä olisi ihanampaa kuin hemmotella itseään patongin päälle sipaistulla vuohenjuustolla tai hillolla? Pettymys voi kuitenkin olla suuri, kun patonki onkin muuttunut yön aikana kovaksi ja sitkeäksi.

Normaalisti saattaisit heittää patongin roskiin tai valmistaa siitä krutonkeja, mutta enää se ei ole tarpeen. Sitkeän leivän saa nimittäin tuoreen makuiseksi yllättävän helposti, pelkän veden avulla. Vaikka tämä ohje saattaa kuulostaa oudolta, se on silti kokeilemisen arvoinen keino.

Vaihe 1: Kastele

Avaa vesihana ja kastele leipä kauttaaltaan läpimäräksi. Veden lämpötilalla ei ole merkitystä. Huolehdi siitä, että leipä kastuu kauttaaltaan ulkoa, mutta sisuksen kastuminenkaan ei ole haitaksi.

Vaihe 2: Lämmitä

Lämmitä uuni 150-170 asteiseksi. Laita kasteltu leipä uuniin noin seitsemäksi minuutiksi. Jos leipä on kastunut sisältä, pidennä lämmitysaikaa muutamalla minuutilla.

Vaihe 3: Odota hetki

Leivän imemä vesi muuttuu uunissa höyryksi ja samalla kosteuttaa kuivahtaneen leivän. Näin helposti sinulla on taas pehmeä, tuoreen makuinen leipä valmiina käytettäväksi.

Vaihe 4: Nauti

Lisää leivän päälle haluamiasi levitteitä ja nauti!


Lähde: Purewow.com

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja