Kuivuneesta leivästä tuoreen makuista uudella tavalla — tarvitset vain vettä
Kuivahtaneen leivän voi saada maistumaan tuoreelta helpolla, mutta hieman oudolta kuulostavalta tavalta. Uskallatko kokeilla?
Mikä olisi ihanampaa kuin hemmotella itseään patongin päälle sipaistulla vuohenjuustolla tai hillolla? Pettymys voi kuitenkin olla suuri, kun patonki onkin muuttunut yön aikana kovaksi ja sitkeäksi.
Normaalisti saattaisit heittää patongin roskiin tai valmistaa siitä krutonkeja, mutta enää se ei ole tarpeen. Sitkeän leivän saa nimittäin tuoreen makuiseksi yllättävän helposti, pelkän veden avulla. Vaikka tämä ohje saattaa kuulostaa oudolta, se on silti kokeilemisen arvoinen keino.
Vaihe 1: Kastele
Avaa vesihana ja kastele leipä kauttaaltaan läpimäräksi. Veden lämpötilalla ei ole merkitystä. Huolehdi siitä, että leipä kastuu kauttaaltaan ulkoa, mutta sisuksen kastuminenkaan ei ole haitaksi.
Vaihe 2: Lämmitä
Lämmitä uuni 150-170 asteiseksi. Laita kasteltu leipä uuniin noin seitsemäksi minuutiksi. Jos leipä on kastunut sisältä, pidennä lämmitysaikaa muutamalla minuutilla.
Vaihe 3: Odota hetki
Leivän imemä vesi muuttuu uunissa höyryksi ja samalla kosteuttaa kuivahtaneen leivän. Näin helposti sinulla on taas pehmeä, tuoreen makuinen leipä valmiina käytettäväksi.
Vaihe 4: Nauti
Lisää leivän päälle haluamiasi levitteitä ja nauti!
Lähde: Purewow.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan