Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

”Kuin taikamauste!” – pelasta joulun ruoat tällä ainesosalla

Joulun "taikamauste" pelastaa ruoan kuin ruoan.
Joulun "taikamauste" pelastaa ruoan kuin ruoan.
Julkaistu 23.12.2015 07:01
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Televisiosta tuttu kokki Meri-Tuuli Lindström suosittelee ottamaan joulupöydän antimien viimeistelyyn avuksi mausteen, joka toimii tietyissä ruoissa kuin taika.

Meri-Tuuli Lindströmillä on tapana viimeistellä joulun herkut kokonaisista muskottipähkinöistä itse jauhetulla rouheella. Tämä "taikamauste" kannattaakin lisätä joulun ruokaostoslistalle – jos se ei vielä siellä ole.

– Muskottipähkinä on kuin taikamauste! Se toimii joulupöydässä todella hyvin. Viimeistelin sillä viime jouluna aika monet ruoat, Lindström toteaa.

VINKKI! Meri-Tuuli Lindström vinkkaa, että kokonaiselle muskotille kannattaa ostaa oma, terävä pieni raastin, joita saa ostaa kokkipuodeista tai joita saatetaan usein myydä myös muskottipähkinöiden kanssa yhdessä. Tämä on myös mainio joululahjavinkki ruoanlaittajalle. 

Kokonaiset muskottipähkinät ovat maultaan ainutlaatuisia

Lindström suosittelee ostamaan muskottipähkinät aina kokonaisina, sillä nimenomaan kokonaisista pähkinöistä makua irtoaa huomattavasti enemmän makua ruokaan. Samaan tapaan kuin mustapippurin kohdalla, valmiiksi jauhetut muskottipähkinät menettävät makuaan jauhamisprosessissa.

– Kokonaisia muskottipähkinöitä kannattaa kysyä maustekaupoista tai tuoda mukanaan esimerkiksi matkoilta, Lindström toteaa.

Lisää aiheesta:

Sienineuvoja suosittelee herkkutateille "taikakylpyä" – uskomattoman hyvä makuTattihitti! Anun helppoon sieniruokaan ei tarvitse edes kypsentää sieniäAsiantuntija paljastaa joulun suosikkimausteet – varo härskiä väärennöstä!Pirjo vinkkaa nerokkaan vaihtoehdon joululaatikoille: "Vähän sellainen unohduksiin jäänyt juttu"Näitä ruokia ammattilaiskokki ei ikinä ostaisi keittiöönsäKolme näppärää niksiä, jotka todella nopeuttavat ruoanlaittoa: "Miksi pilkkoa sipulia veitsellä, jos se menee lihamurekkeeseen?"
JouluruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • 15.9.17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 27.12.202417:34
    Ruoka

    Näin joululaatikoille kannattaa nyt tehdä

  • 26.12.202417:33
    Ruoka

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Asiantuntija kertoo takarajan

  • 26.12.202409:42
    Suklaa

    Arto löysi laatikostaan yli 14 vuotta vanhoja konvehteja – avaamattoman rasian sisältö yllätti mikrobiologinkin

  • 25.12.202417:32
    Suklaa

    Yksi konvehti on joulun inhokki – syötkö sinä?