”Kuin taikamauste!” – pelasta joulun ruoat tällä ainesosalla

Joulun "taikamauste" pelastaa ruoan kuin ruoan.

Televisiosta tuttu kokki Meri-Tuuli Lindström suosittelee ottamaan joulupöydän antimien viimeistelyyn avuksi mausteen, joka toimii tietyissä ruoissa kuin taika.

Meri-Tuuli Lindströmillä on tapana viimeistellä joulun herkut kokonaisista muskottipähkinöistä itse jauhetulla rouheella. Tämä "taikamauste" kannattaakin lisätä joulun ruokaostoslistalle – jos se ei vielä siellä ole.

– Muskottipähkinä on kuin taikamauste! Se toimii joulupöydässä todella hyvin. Viimeistelin sillä viime jouluna aika monet ruoat, Lindström toteaa.

VINKKI! Meri-Tuuli Lindström vinkkaa, että kokonaiselle muskotille kannattaa ostaa oma, terävä pieni raastin, joita saa ostaa kokkipuodeista tai joita saatetaan usein myydä myös muskottipähkinöiden kanssa yhdessä. Tämä on myös mainio joululahjavinkki ruoanlaittajalle. 

Kokonaiset muskottipähkinät ovat maultaan ainutlaatuisia

 


Lindström suosittelee ostamaan muskottipähkinät aina kokonaisina, sillä nimenomaan kokonaisista pähkinöistä makua irtoaa huomattavasti enemmän makua ruokaan. Samaan tapaan kuin mustapippurin kohdalla, valmiiksi jauhetut muskottipähkinät menettävät makuaan jauhamisprosessissa.

– Kokonaisia muskottipähkinöitä kannattaa kysyä maustekaupoista tai tuoda mukanaan esimerkiksi matkoilta, Lindström toteaa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja