Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuhaa soija-kapriskastikkeella

Julkaistu 14.02.2018 19:10

Nopea, helppo ja maukas kalaruoka, jossa soijan syvyys kohtaa kapriksen ja sitruunan hapot herkullisella tavalla.

Perjantai on pysynyt jo vuosia meidän perheessä kalapäivänä. Hieno perinne, joka varmistaa, että vähintään kerran viikossa tulee nautittua hyvä kalaruoka. Vielä kun on perjantai, ruokaan haluaa antaa sen extra-kymmenyksen hyvyyttä lisää. Perjantaina tykkään myös fiilistellä ruoanlaitossa kuulemma liian kauan, joten on etua, ettei ainakaan pääraaka-aineen kypsennys venytä sessiota sen enempää.

Jaan nyt toisen reseptin Tomi Björckin uudesta Australia-kirjasta. Ihan vain, koska ruoka ja kirja olivat niin hyviä. Chef itse käytti ohjeessa siikaa, mutta kun osui niin tuoretta kuhaa kohdalle, tein sillä. Toiminee millä kalalla tahansa. Annoksen täydensi loistavasti yrteillä höystetty cous cous ja pehmeäksi paistettu fenkoli.

Kuhaa soija-kapriskastikkeella
3-4 hlölle
600 g kuhafileetä (tai siikaa tai jotain muuta kalaa)
suolaa
mustapippuria
öljyä ja voita paistamiseen

Soija-kapriskastike
100 g voita
2 salottisipulia
4 rkl soijakastiketta
4 rkl kapriksia
3-4 oksaa lehtipersiljaa
2 oksaa tilliä
1 sitruunan mehu

Valmista ensin kastike: Ruskista voi paistinpannulla, varo polttamasta. Lisää kuorittu ja hienonnettu sipuli ja kuullota voissa hetki. Mittaa pannulle soija ja kaprikset. Hienonna lehtipersilja ja tilli, lisää kastikkeeseen. Vedä pois levyltä ja purista sitruunan mehu joukkoon.
Leikkaa fileet neljään osaan. Paista kuumalla pannulla öljyssä nahkapuoli alaspäin. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Alenna lämpötilaa, kun kala alkaa kypsyä reunoilta. Lisää pari ruokalusikallista voita ja anna paistua kääntämättä, kunnes kala on kypsää. Tarjoa kastikkeen kanssa (ja vaikka cous cousin ja paistetun fenkolin kera).


Lisää aiheesta:

Kari Aihisen kalakeitossa on yksi juju – älä jätä pois sopasta!Vaihtoehto jauhelihakastikkeelle! Nyt on nopea ja helppo arkiruoka lohesta: "Yksinkertaisen ihanaa"Helppo ja herkullinen papu-chorizo-kuhapataPunaviinipaisti italialaisittain - helppo ja huumaavaSaag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla (Vähän niin kuin) Stroganoff
kuhakalaruokareseptisoijakapris

Tuoreimmat aiheesta

kuha
  • 25.10.201820:27
    resepti

    Kuhaa "romesco" ja mantelinen oliivihöystö

  • 02.10.201820:18
    taco

    Kalataco karhunvadelmasalsalla ja pikkelöidyllä punakaalilla

  • 20.06.201819:48
    taco

    Helpot kalatortillat chipotle-kermalla

  • 19.06.201618:04
    kala

    Kuhatacot ja tomaattisalsa

  • 09.12.201420:18
    filotaikina

    Kalaa ja kasviksia filotaikinakäärössä