Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuhaa "romesco" ja mantelinen oliivihöystö

Julkaistu 25.10.2018 20:27

Selkeiden makujen kuha-annos, jossa valloittava määrä välimerellisiä höysteitä.

Perjantain kalapäivä on ollut parhaita ideoita meidän kulinaariseen elämään. Kiitos siitä vaimolle. Se varmistaa, että vähintään kerran viikossa syömme kalaa. Ja kun päivä on perjantai, tulee siitä tehtyä hitusen juhlavampaa. Ja kun kyseessä on kala, kypsentämiseen ei kulu paljoa aikaa työviikon päätteeksi. Erittäin suositeltava konsepti.

Tässä tyylikäs, kahden höystön kuha-annos, joka on jotenkin välimerellisen eksoottinen olemalla kuitenkin välimerellisen tuttu. Salaisuus piilee pikkelöidyssä, makeassa paprikassa, johon törmäsin sattumalta. Tähän toimii kaikenlainen säilötty paprika, mutta mitä parempaan panostat, sitä hienompia makuja saat. Paprika voi olla hitusen tulinen, etikan tasoittaman makea tai vain öljyyn tölkitetty. Kaikki toimii, mutta itse ihastuin tähän hapokkaan makeaan versioon, joka toimii loistavasti myös antipastona (kuva alhaalla).
Romesco-kastike on perinteisesti kastikemaista, mutta jätin ainekset mukaan vain pilkottuina, pienet paprikat osittain kokonaisina.

Kuhaa "romesco" ja mantelinen oliivihöystö
2 hlölle
300 g kuhafileetä
nokare voita
suolaa
mustapippuria

Romesco-kastike
2 salottisipulia, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
0,5-1 tlk/prk paprikaa (mieluiten makean pikanttista tai kevyesti tulista)
4-6 sardellifileetä
50 g manteleita, paahdettuina
muutaman timjaminoksan lehdet
3/4 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Oliivihöystö
1/2 dl vihreitä oliiveja karkeasti hienonnettuna
1/2 dl tummia oliiveja karkeasti hienonnettuna
70 g mantelilastuja, paahdettuna
4 sardellifileetä
1/2 punttia lehtipersiljaa
0,5 dl oliiviöljyä

Tee ensin romesco-kastike. Kuumenna pannu keskilämmölle ja lisää 1 rkl öljyä. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää sardellifileet ja timjami ja paista pari minuuttia. Lisää mantelit, paprika ja oliiviöljy ja anna hautua hiljaisella lämmöllä 15 min. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita kipossa kaikki oliivihöystön ainekset keskenään.

Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu ja laita pohjalle nokare voita. Paista kuha kypsäksi molemmin puolin.

Tarjoile kuha romesco- ja oliivihöystön kera.

Lisää aiheesta:

Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruokaSaag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla Kalatacot habanero-salsallaThai-henkiset kalapihvit ja kurkkurelissiVälimerellinen kurpitsa-lihapataIntialainen voikana - syntisen hyvää
kuhareseptikalareseptikuhareseptipaprikaromescokalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

kuha
  • 02.10.201820:18
    taco

    Kalataco karhunvadelmasalsalla ja pikkelöidyllä punakaalilla

  • 20.06.201819:48
    taco

    Helpot kalatortillat chipotle-kermalla

  • 14.02.201819:10
    kalaruoka

    Kuhaa soija-kapriskastikkeella

  • 19.06.201618:04
    kala

    Kuhatacot ja tomaattisalsa

  • 09.12.201420:18
    filotaikina

    Kalaa ja kasviksia filotaikinakäärössä