Burgereita on tullut tehtyä monella tapaa, mutta Kreikasta ammentavaa makumaailmaa en ole aiemmin kokeillut. Lähtökohta oli hyvinkin antava, koska maan perinteisimmät ainekset komppaavat loistavasti yhteen.
Pihvilihaksi karitsaa, jolle annetaan potkua kreikkalaishenkisestä mausteseoksesta. Haluan, että burgerilihaa käsitellään mahdollisimman vähän, joten maustoin pihvin jälkikäteen päältä. Höysteeksi fetaa, tzatzikia, punasipulia, tomaattia ja oliiveja. Eli ”kaikki vain mukaan, kyllä siitä hyvä tulee” -toiveeni täyttyi. Kokonaisuus komppasi ja toi kesäpäivään ainakin 5 astetta lisää lämpöä. Yleensä haluan paistaa burgeripihvin pannulla, mutta tälle versiolle sopi erityisen hyvin kuuma hiiligrilli.
Tzatzikin valmistus on helppoa, mutta sille pitää antaa aikaa. Mieluiten valmistat sen edellisenä päivänä ja annat maustua yön yli jääkaapissa. Kannattaa tehdä kerralla hitusen isompi satsi. Se toimii etenkin kesällä vaikka minkä kanssa (kuten leipä, liha, sipsit) ja säilyy muutaman päivän jääkaapissa.
PS. Mun burgerioppi nojaa näihin periaatteisiin. Yritän oppia lisää joka kerralla, mutta olennaiset jipot pitävät yhä paikkansa. 
 PPS. Tsekkaa myös 17 muuta burgerireseptiä!
Kreikka-burgeri
3 burgeria

