


Mitä sinä syöt krapulassa? Ruisleipää ja meetvurstia vai pikaruokaa? Krapulamieltymykset vaihtelevat maittain ja monessa maassa krapularuokana syödään meidän silmiimme melko kummallista ruokaa.
Katso Buzzfeedin listaus eri maiden krapularuoista. Mikä näistä maistuisi sinulle?
Perinteinen englantilainen aamiainen sisältää pekonia, makkaraa, kananmunaa, eräänlaista verimakkaraa, paahtoleipää ja papuja. Moni uskoo, että ruoan rasvaisuus auttaa imeyttämään alkoholia.
Tiikerin maitona tunnettu juoma sisältää limemehua, korianteria, valkosipulia, sipulia, chiliä, suolaa, pippuria ja kalaa. Varoitus: Juoman uskotaan toimivan myös lemmenhaluja herättävänä drinkkinä.
Yleensä tämä ruoka sisältää marinoituja sillejä ja etikkakurkkuja tai muuta hapanta ruokaa. Katerfrühstück on yleensä päivän ensimmäinen ateria Saksassa alkoholia sisältäneen illan jälkeen. Tämä johtuu siitä, että sen uskotaan täydentävän elektrolyyttivarastoja.
Puolassa ja muissa läheisissä maissa suosittu krapulalääke on tavallinen etikkaliemi. Se sisältää etikkaa, vettä ja natriumia ja on mahtava tapa nesteyttää elimistöä rankan illan jälkeen.
Tämä meksikolaiskeitto sisältää härän vatsalaukkua chilipohjaisessa liemessä. Keiton uskotaan stimuloivan aisteja ja selvittävän päätä.
Italialaiset pitävät krapulankin simppelinä. Moni italialainen tyytyy nimittäin juomaan krapulassa vain monta kuppia vahvaa, itse tehtyä espressoa. Tämän krapulalääkkeen ideana on se, että kofeiini laajentaa verisuonia, mikä puolestaan auttaa päänsäryn karkottamisessa.

Välimerellisen oreganokasvin lehdistä uutettua teetä juodaan pääosin Ecuadorissa ja sen uskotaan tasapainottavan vatsaa.
Umeboshia eli etikkaliemessä liotettuja happamia luumuja pidetään Japanissa kaiken parantavana ruokana. Niiden uskotaan parantavan ruoansulatusta ja maksan toimintaa sekä estävän pahoinvointia.
Mongolian Maryksikin kutsuttu juoma on useita sukupolvia vanha keksintö. Tomaattimehun onkin osoitettu auttavan maksaa alkoholin hävittämisessä elimistöstä, mutta logiikka silmämunien taustalla on mysteeri.

Haejangguk tarkoittaa keittoa, jolla hätyytellään krapulaa ja se viittaa kaikenlaisiin keittoihin, joita Koreassa syödään krapulan parantamiseksi. Yleensä keitossa on kuivattua kaalia, jähmeää härän verta ja vihanneksia lihaliemessä. Tämä "herkku" on peräisin 1300-luvulta.
Tämä muun muassa punaviinietikkaa, brandya ja tabasco-kastiketta sisältävä krapulacocktail on saanut nimensä drinkin pohjalla lilluvan ehjän munankeltuaisen osterimaisesta koostumuksesta. Sen lisäksi, että sitä käytetään krapulalääkkeenä, sen uskotaan toimivan myös hikanparantajana.
Perinteinen indonesialainen aamiainen sisältää kaya-leipää, jonka päällä on sokeria, kookosmaitoa ja kananmunia.
Tunnettu kiinalainen ruoka, congee, on eräänlainen riisipuuro, joka on pitkään ollut niin krapulaisten kuin muutenkin huonovointisten ihmisten lääkityksenä. Sen uskotaan toimivan yksinkertaisesti nesteyttämällä sitä syövän elimistöä.

Tämä tsekkiläinen aamiainen sisältää etikkakurkkuja ja makkaraa. Utopenci tarkoittaa 'hukkuneita miehiä'. Aterian apu krapulaan selittyy sillä, että etikkaliemi on hyvä tapa nesteyttää elimistöä.
'Humalaisiksi nuudeleiksi' nimetty mausteinen ateria sisältää riisinuudeleita, soijakastiketta, kalakastiketta, valkosipulia, lihaa, mereneläviä, pavun ituja ja mausteita.
Kookosveden parantava vaikutus on selvä: se nesteyttää. Kookosvedessä on myös paljon kaliumia ja monia muita auttavia ainesosia, kuten antioksidantteja, magnesiumia ja askorbiinihappoa.
Krapulalääkevalinta Norjassa on Buzzfeedin mukaan lipeäkala. Sen koostumuksen sekä kalan sisältämän kalaöljyn uskotaan olevan ihanteellisia imemään itseensä kaiken ylimääräisen vatsalaukussa vielä ajelehtivan alkoholin.
Perinteinen lääkitys krapulaan Etelä-Afrikassa on rikkoa auki strutsinmuna ja tehdä itselleen jättimäinen munakas.
Lähde: Buzzfeed