Kova työ kannattaa – huippuravintola palkitsi ahkeran tiskaajansa bisneskumppanuudella

ali sonko
Ali Sonko työmaallaan tanskalaisen huippuravintola Noman keittiössä.

Hyvin tehty työ pitää palkita. Näin ajatteli maailmankuulun tanskalaisravintola Noman omistaja ja keittiömestari René Redzepi. Hän päätti tehdä 14 vuotta ravintolan tiskaajana ahertaneesta Ali Sonkosta liikekumppaninsa. 

– En oikein usko, että ihmiset ymmärtävät, mitä Alin kaltainen ihminen merkitsee. Hän on ravinotlan sielu ja sydän, Redzepi kehuu keittiön ja astioiden puhtaanapidon vastaavaa.

Guardian-lehden mukaan hän kuvaan työtään "parhaaksi ikinä". 62-vuotias Sonko tuli Nomaan töihin 2013.  Nyt 12 lapsen isä saapui Gambiasta Tanskaan 34 vuotta sitten.

Uuteen ravintolaan vuoden lopulla 

Sonko pääsee hiomaan liikemiestaitojaan käytännössä joulukuussa.

Kahden Michelin-tähden Noma sulki vastikään ovensa Kööpenhaminassa, mutta avaa ovensa uusiutuneena, eräänlaisena kaupunkimaatilana toisaalla kaupungissa.

Sonkon rinnalla Redzepi otti liikekumppaneikseen kaksi muuta ravintolan työntekijää, palvelujohtaja Lau Richterin ja ravintolan johtavan James Spreadburyn.

Redzepille kovan työn arvostus kumpuaa omasta perheestä. Hänen isänsä saapui aikoinaan siirtolaisena Tanskaan Makedoniasta, ja teki töitä ravintolan tiskaajana. 

Vuosien mittaan lähiruokaan luottavalle Nomalle on satanut palkintoja ja kehuja useilta arvostetuilta ravintola-alan vaikuttajilta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja