Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koukuttavat parmesaani-rouskikset - Parmesan Oyster Crackers

Julkaistu 13.09.2017 20:22

Harvemmin tulee tehtyä itse snackseja. Sellaisia kunnon sipsin korvikkeita. Nyt tein "rouskiksia" ja jäin heti koukkuun. Kyllä, keksin tuon sanan itse.

Oyster Crackers ovat Jenkkien länsirannikon herkkua. Siellä ne höystävät keittoja, chilikulhoja ja clam chowderia, jota varten niitä nyt tein. Sellaisenaan niiden lähin sukulainen Suomessa ovat suolakalat. Tässä versiossa ne vielä paistetaan valkosipuliöljyssä rapeammaksi ja kruunataan gratinoimalla pinta parmesaanilla. Toimivat loistavasti chowderissa, mutta onneksi niitä jäi mukavasti yli. Superhyvää naposteltavaa sellaisenaan. Mutta varoitus, koukutusvaara! (Ehkä parempi tehdä heti tuplasatsi.)

VINKKI! Voit käyttää crackereita aivan kuten krutonkeja, mutta ne ovat isompia ja pärjäävät siten liemissä paremmin. Testaa myös salaateissa!

VINKKI 2! Voit tietty oikoa ja kuorruttaa kaupan suolakalat ohjeen mukaan. Lopputulos ei ole sama, mutta varmasti hyvä niinkin.

Parmesan Oyster Crackers
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl / 30 g kylmää voita, pieninä kuutioina
0,75 dl kylmää vettä + lisää, jos tarvitsee

Kuorrutukseen:
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
2 rkl / 30 g voita
1 rkl oliiviöljyä
0,5 dl hienonnettua persiljaa
0,5 dl parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria

OHJE: Sekoita kulhossa keskenään kuivat ainekset. Lisää voikuutioita nyppien seoksesta rakeista (kuten piirakkataikinaa tehdessä). Lisää vesi ja vaivaa kevyesti palloksi. Jätä taikinapallo peitettynä vartiksi lepäämään ja laita sillä välin uuni lämpiämään 200 asteeseen. Ota pallosta paloja ja rullaa niistä alle 0,5 cm paksuja pötköjä. Pätki pötkö 1,5 cm paloiksi. Laita palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Laita pelti uuniin ja paista n. 15 min, kunnes paloissa alkaa näkyä hiukan tummempaa väriä. Laita uunin lämpö pois ja avaa luukku hiukan auki. Anna crackereiden rapeutua vielä 30 min. Ota pelti uunista ja mausta crackerit suolalla.




KUORRUTUS: Laita uuni lämpiämään 120 asteeseen. Ripottele valkosipulimurskan päälle hiukan suolaa. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Lisää voi, öljy ja valkosipulimurska. Pyöräytä valkosipulia ympäriinsä pannulla. Laita pannulle oyster crackerit ja persiljasilppu. Pyöräytä sekaisin. Levitä crackerit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Levittele pinnalle parmesaaniraastetta. Laita uuniin ja paahda n. 30 min, kunnes näyttää hyvältä. Anna jäähtyä ja tarjoile.
HUOM! Älä varastoi crackereita montaa päivää enkä edes ymmärrä, miten pystyisit siihen.

Lisää aiheesta:

Filet-OMG-Fish -kalaburgeriMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Maukkaan raikas kanakebabLihapullat osa 19 - Lähi-itämaiset kibbeh-pullatManhattan Clam Chowder - simpukkaa ja chorizoa jenkkityyliinStromboli - pizzarulla
snackrouskisreseptisuolapalaillanistujaisetsnacksitparmesaani