Kotitekoinen piparkakkujäätelö

Tulipas tehtyä vallan mainiota jäätelöä! Mikäpä sopisi jouluun paremmin kuin piparkakkumausteinen jätski? Ei sen puoleen, tämä maistuu ihan milloin vain muutenkin.
PS. Tsekkaa myös spelttilakritsijäätelö!

Piparkakkujäätelö
5 dl täysmaitoa

5 dl kuohukermaa

1 vaniljatanko, halkaistuna
1 dl siirappia
1,5 tl inkiväärijauhetta

3 tl kanelia
3/4 tl neilikkajauhetta
3/4 tl muskottipähkinää jauhettuna
1 tl vaniljauutetta
9 munankeltuaista

2 dl sokeria

50 g glukoosia

Kaada kattilaan maito, kerma, siirappi, vaniljatanko ja mausteet. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen 4-5 min välillä sekoittaen, ettei pala pohjaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä se kattilan seokseen. Lisää glukoosi. Lämmitä seos 82 asteeseen välillä sekoittaen. Jäähdytä seos mahdollisimman nopeasti. Jätä seos maustumaan jääkaappiin seuraavaan päivään. Ota vaniljatangonpuolikkaat sitten pois ja pyöritä seos jäätelöksi jäätelökoneessa. Laita pakastimeen.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!