Kotitekoinen piparkakkujäätelö
Tulipas tehtyä vallan mainiota jäätelöä! Mikäpä sopisi jouluun paremmin kuin piparkakkumausteinen jätski? Ei sen puoleen, tämä maistuu ihan milloin vain muutenkin.
PS. Tsekkaa myös spelttilakritsijäätelö!
Piparkakkujäätelö
5 dl täysmaitoa
5 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko, halkaistuna
1 dl siirappia
1,5 tl inkiväärijauhetta
3 tl kanelia
3/4 tl neilikkajauhetta
3/4 tl muskottipähkinää jauhettuna
1 tl vaniljauutetta
9 munankeltuaista
2 dl sokeria
50 g glukoosia
Kaada kattilaan maito, kerma, siirappi, vaniljatanko ja mausteet. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen 4-5 min välillä sekoittaen, ettei pala pohjaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä se kattilan seokseen. Lisää glukoosi. Lämmitä seos 82 asteeseen välillä sekoittaen. Jäähdytä seos mahdollisimman nopeasti. Jätä seos maustumaan jääkaappiin seuraavaan päivään. Ota vaniljatangonpuolikkaat sitten pois ja pyöritä seos jäätelöksi jäätelökoneessa. Laita pakastimeen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti