Kotipizzalta hieno veto: Maailman ainoa pizzaketju, jossa kala on vastuullisesti pyydettyä

Suomalaiselle Kotipizza-ketjulle on maailman ensimmäisenä pizzaravintolaketjuna myönnetty MSC-jäljitettävyyssertifikaatti, mikä takaa sen kaikkien kala- ja äyriäistuotteiden olevan peräisin kestävistä kalakannoista ja vastuullisesti toimivilta kalastusyrityksiltä.

Muutoksen myötä MSC-sertifioidut tuotteet tulevat pysyvästi Kotipizzan ruokalistoille.

Jatkossa kaikissa Kotipizzan 260 ravintolassaan tarjoilemat kala- ja äyriäistuotteet ovat MSC-sertifioituja. Muutoksella Kotipizza vastaa vastuullisten kalatuotteiden kasvavaan kysyntään. Lokakuussa julkaistun kansainvälisen tutkimuksen mukaan yli kolme neljäsosaa suomalaisista on sitä mieltä, että kuluttajille tulisi tarjota ainoastaan vastuullisesti pyydettyä kalaa ja äyriäisiä.

Marine Stewardship Council MSC on riippumaton organisaatio, jonka tavoitteena on vähentää ylikalastusta, eli luonnonvarojen kestämätöntä käyttöä. Järjestön ylläpitämä kansainvälinen MSC-sertifikaatti pyrkii takaamaan sertifioitujen kala- ja äyriäistuotteiden ekologisuuden asettamiensa ympäristönormien kautta

– Kotipizza on globaalin tason edelläkävijä, sillä se on nyt maailman ainoa pizzaketju, joka on onnistunut saavuttamaan korkeimmat maailmanlaajuisesti tunnustetut kalatuotteiden kestävyydelle ja jäljitettävyydelle asetetut kriteerit. Suomalaiset kuluttajat tuntevat sinisen MSC-merkin jo hyvin vähittäiskaupassa, mutta ravintolasektorilla kestävän kalastuksen periaatteiden edistämiseksi tarvitaan Kotipizzan kaltaisia koko kansan ketjuja, MSC:n projektipäällikkö Janne Posti sanoo.

Marine Stewardship Council on maailman johtava kestävän kalastuksen sertifiointi- ja ympäristömerkintäohjelma. MSC-sertifioidut tuotteet ovat peräisin kestävistä kalakannoista ja niiden kalastuksessa on käytetty vastuullisia pyyntimenetelmiä.

– Myös Maailman luonnosäätiö WWF edistää kalastusyritysten MSC-sertifiointeja ja pyrkii lisäämään MSC-tuotteiden kysyntää. Suomalaisten kalankulutuksella on vaikutuksia myös maailman merillä, joten Kotipizzan siirtyminen MSC-sertifioituun tonnikalaan ja äyriäisiin on esimerkillistä toimintaa, toteaa WWF Suomen suojeluasiantuntija Matti Ovaska.

Yritysten MSC-sertifiointi toteutetaan riippumattomien auditoijien toimesta. Sertifiointiprosessissa varmistettiin, että kaikki Kotipizzan ravintolat noudattavat jäljitettävyyskriteeriä, eli käyttävät ainoastaan MSC-sertifioituja kala- ja äyriäistuotteita.

– Kotipizza panostaa vastuulliseen ja tuoreeseen ruokaan, sillä yhä useampi asiakas haluaa tietää, mistä ruoan raaka-aineet ovat peräisin ja miten ne on tuotettu. MSC-merkki on meille kunnia-asia ja puolueeton todistus siitä, että meillä tarjotaan ainoastaan parhaita, vastuullisesti pyydettyjä mereneläviä. Me uskomme, että maailma muutetaan pizza kerrallaan. Valintamme edistää samalla valtamerten hyvinvointia ja tukee kalastuselinkeinoa, mistä olemme hyvin ylpeitä, Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen sanoo.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja