Kotikokkien tavanomainen virhe: Ethän keitä spagettia näin?
Pastaveden sekaan ei ammattilaiskokkien mukaan kannata lisätä mitään muuta kuin suolaa.
Herkulliseen spagettiin ei tarvita muuta kuin riittävä määrä vettä, sopivasti suolaa ja oikea valmistustapa. America's Test Kitchen -ammattilaiskeittiön kokkien mukaan yleinen virhe spagetin valmistuksessa onkin oliiviöljyn lisääminen keitinveteen.
– Monet luulevat oliiviöljyn lisäämisen veteen estävän spagetteja tarttumasta toisiinsa, mutta tämä ei oikeasti toimi. Oikea tapa estää pastojen tarttuminen on keittää se tarpeeksi suuressä määrässä vettä suolan kera.
Kun viesi kiehuu ja spagetit on lisätty kattilaan, kannattaa niitä sekoitella hieman esimerkiksi pastahaarukan avulla.
– Puiset lastat ja lusikat eivät toimi yhtä hyvin, koska ne eivät erottele spagetteja toisistaan, kokit muistuttavat.
Maistele spagettien oikea kypsyys
Myöskään spagettipakettien neuvomiin keittoaikoihin ei kannata luottaa liian sokeasti. Paras tapa varmistaa spagetin täydellinen kypsyys on maistaa sitä itse. Tämän jälkeen spagetit kaadetaan pois kattilasta ja valutetaan.
– Muista myös ottaa kupillinen keitinvettä sivuun, ennen kuin valutat pastat lävikössä. Älä huuhtele pastaa vedellä. Kaada spagetit tämän jälkeen takaisin kattilaan, lisää mahdollinen kastike sekä loraus pastan keitinvettä
Lähde: America's Test Kitchen
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka