Koskenkorvasta tehtiin uusi versio – näin maku eroaa perinteisestä

FullSizeRender (2)
MTV

Perinteisen Koskenkorva-viinan rinnalle kaavaillaan luomuversiota, josta on tehty toinen koe-erä. Miltä luomu-kossu maistuu?

Altia on valmistanut toisen koe-erän luomuviljaviinaa Koskenkorvan tehtaalla yhteensä noin 400 000 kilosta luomu-ohraa. Uutuutta maistanut asiantuntija kertoo, miltä luomuversio klassikkojuomasta maistuu.

– Maku on hyvin samankaltainen, mutta hieman maltaisempi kuin tavanomaisen viljaviinan. Aromissa on siis havaittavissa pieni ero. Huomioiden toki, että Koskenkorvan viljaviina on poikkeuksellisen ”neutraalia” hyvälaatuisen raaka-aineen  eli ohran - ja huippuunsa kehitetyn tuotantoprosessin ansiosta, Koskenkorvan tehtaan tuotantopäällikkö Arttu Kivi kertoo.

Luomuviljaviinan valmistuksessa raaka-aineena käytetään luomuohraa. Tämän lisäksi tuotantoprosessi on hieman erilainen. Luomu-kossun valmistamisessa on siksi erityisiä haasteita.

– Samoissa tuotantolinjoissa tehtävä erätuotanto aiheuttaa väkisinkin katkoksen perustuotantoon, jolloin tuotevarastojen täytyisi olla riittävän suuret ja mahdollistaa tärkkelys- ja rehuasiakkaiden palveleminen tuotantomuutosten aikana, Kivi toteaa.

Jää nähtäväksi, saadaanko luomuversiota suomalaisten suosikkijuomasta vielä kaikkien ulottuville, Alkon hyllyille.

– Valmistamme vielä ainakin yhden koe-erän luomuviljaviinaa Koskenkorvalla. Päätöksiä varsinaisen tuotannon aloittamisesta ei ole tehty, Kivi toteaa.

Luomuviljaviinaa tislattiin kokeiluluonteisesti Koskenkorvalla nyt toisen kerran. Ensimmäinen pienempi erä tehtiin luomuvehnästä kesäkuussa 2014.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!