Koskenkorvasta tehtiin uusi versio – näin maku eroaa perinteisestä

FullSizeRender (2)
MTV

Perinteisen Koskenkorva-viinan rinnalle kaavaillaan luomuversiota, josta on tehty toinen koe-erä. Miltä luomu-kossu maistuu?

Altia on valmistanut toisen koe-erän luomuviljaviinaa Koskenkorvan tehtaalla yhteensä noin 400 000 kilosta luomu-ohraa. Uutuutta maistanut asiantuntija kertoo, miltä luomuversio klassikkojuomasta maistuu.

– Maku on hyvin samankaltainen, mutta hieman maltaisempi kuin tavanomaisen viljaviinan. Aromissa on siis havaittavissa pieni ero. Huomioiden toki, että Koskenkorvan viljaviina on poikkeuksellisen ”neutraalia” hyvälaatuisen raaka-aineen  eli ohran - ja huippuunsa kehitetyn tuotantoprosessin ansiosta, Koskenkorvan tehtaan tuotantopäällikkö Arttu Kivi kertoo.

Luomuviljaviinan valmistuksessa raaka-aineena käytetään luomuohraa. Tämän lisäksi tuotantoprosessi on hieman erilainen. Luomu-kossun valmistamisessa on siksi erityisiä haasteita.

– Samoissa tuotantolinjoissa tehtävä erätuotanto aiheuttaa väkisinkin katkoksen perustuotantoon, jolloin tuotevarastojen täytyisi olla riittävän suuret ja mahdollistaa tärkkelys- ja rehuasiakkaiden palveleminen tuotantomuutosten aikana, Kivi toteaa.

Jää nähtäväksi, saadaanko luomuversiota suomalaisten suosikkijuomasta vielä kaikkien ulottuville, Alkon hyllyille.

– Valmistamme vielä ainakin yhden koe-erän luomuviljaviinaa Koskenkorvalla. Päätöksiä varsinaisen tuotannon aloittamisesta ei ole tehty, Kivi toteaa.

Luomuviljaviinaa tislattiin kokeiluluonteisesti Koskenkorvalla nyt toisen kerran. Ensimmäinen pienempi erä tehtiin luomuvehnästä kesäkuussa 2014.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja