Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koskenkorvasta tehtiin uusi versio – näin maku eroaa perinteisestä

MTV
Julkaistu 05.06.2015 12:05

MTV LIFESTYLE

Perinteisen Koskenkorva-viinan rinnalle kaavaillaan luomuversiota, josta on tehty toinen koe-erä. Miltä luomu-kossu maistuu?

Altia on valmistanut toisen koe-erän luomuviljaviinaa Koskenkorvan tehtaalla yhteensä noin 400 000 kilosta luomu-ohraa. Uutuutta maistanut asiantuntija kertoo, miltä luomuversio klassikkojuomasta maistuu.

– Maku on hyvin samankaltainen, mutta hieman maltaisempi kuin tavanomaisen viljaviinan. Aromissa on siis havaittavissa pieni ero. Huomioiden toki, että Koskenkorvan viljaviina on poikkeuksellisen ”neutraalia” hyvälaatuisen raaka-aineen  eli ohran - ja huippuunsa kehitetyn tuotantoprosessin ansiosta, Koskenkorvan tehtaan tuotantopäällikkö Arttu Kivi kertoo.

Luomuviljaviinan valmistuksessa raaka-aineena käytetään luomuohraa. Tämän lisäksi tuotantoprosessi on hieman erilainen. Luomu-kossun valmistamisessa on siksi erityisiä haasteita.

– Samoissa tuotantolinjoissa tehtävä erätuotanto aiheuttaa väkisinkin katkoksen perustuotantoon, jolloin tuotevarastojen täytyisi olla riittävän suuret ja mahdollistaa tärkkelys- ja rehuasiakkaiden palveleminen tuotantomuutosten aikana, Kivi toteaa.

Jää nähtäväksi, saadaanko luomuversiota suomalaisten suosikkijuomasta vielä kaikkien ulottuville, Alkon hyllyille.

– Valmistamme vielä ainakin yhden koe-erän luomuviljaviinaa Koskenkorvalla. Päätöksiä varsinaisen tuotannon aloittamisesta ei ole tehty, Kivi toteaa.

Luomuviljaviinaa tislattiin kokeiluluonteisesti Koskenkorvalla nyt toisen kerran. Ensimmäinen pienempi erä tehtiin luomuvehnästä kesäkuussa 2014.

Lisää aiheesta:

Suomessa kehitettiin ennennäkemätön olut: "Kukaan muu maailmassa ei ole tehnyt vastaavaa""Sellainen tuote, ettei taskulämpimänä tarvitse irvistää juodessa" – alle vuoden markkinoilla ollut suomalaisvodka niittää mainetta ja palkintoja maailmallaYksi asia Koskenkorvassa kiinnostaa maailmalla hämmästyttävän paljon: "Olimme itsekin positiivisesti yllättyneitä"Uusi innovaatio viinimaailmassa! Rajamäellä kypsytetään viiniä, jollaista ei ole ennen tehty: ”Jotain uutta ja ennennäkemätöntäSuomalaisjuomaa hehkutetaan maailmalla: "Ihastuttavan raikasta"Long Kyrö! Supersuosittu Napue Gin saa yllättävän seuraajan – "onko tässä maailman paras lonkero?"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?