Korvaa voi leivän päällä – superterveellinen vaihtoehto yllättää

Avokado
Shutterstock

Voi tai margariini on helppo korvata leivän päällä, kun on valmis näkemään vähän vaivaa. Kokeile jotain uutta ja valmista suosittua Jotain maukasta -blogia kirjoittavan Mari Moilasen reseptillä herkullista avokadovoita!

Avokado on yksi ruokabloggaaja vastikään Sitä parempi soppa 2 -kirjan julkaisseen Mari Moilasen suosikkiraaka-aineista, ja hän suositteleekin käyttämään trendihedelmää monipuolisesti. Esimerkiksi avokadosta valmistettu täyteläinen voi tekee leivästä entistä terveellisemmän – ja maistuu ihanan kermaiselle.

TIESITKÖ? Avokado on oikea terveyspommi, joka sisältää esimerkiksi proteiinia, aminohappoja, liukenevaa kuitua, kasvisteroleita, polyfenoleita, karotenoideja, omega-3-rasvahappoja ja useita eri vitamiineja.

Avokado kaipaa lisäpotkua

Vaikka avokado on yksi Moilasen suosikkihedelmistä, syö hän avokadon harvoin sellaisenaan. Bloggaaja suositteleekin maustamaan maultaan erityisen lempeää hedelmää matalalla kynnyksellä.

– Aina kun syön avokadoa, niin laitan siihen vähintään sitruunamehua ja mustapippuria. Avokado on sellainen, että se kaipaa vähän lisää potkua, jotta sen lempeä maku pääsisi parhaalla mahdollisella tavalla esiin, Moilanen toteaa.

Bloggaaja kannustaa kokeilemaan rohkeasti erilaisia avokadoreseptejä, joiden avulla kermaisesta ja täyteläisestä hedelmästä saa enemmän irti.

– Kannattaa vähän lähteä tekemään sillä avokadolla muutakin, kuin vain halkaista se ja lusikoida. Siihen saa enemmän makua, kun sitä vähän jalostaa, Moilanen vinkkaa.

Marin avokadovoi

Vihreän voin salaisuus

2 dl cashewpähkinöitä
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl ruususuolaa
1,5 kypsää, hyvää avokadoa
ruokaöljyä

(Lisäksi täysjyväleipää, hunajaa, puolikas avokado siivutettuna sekä pari ruokalusikallista kurpitsansiemeniä)

Valmista ensimä pähkinävoi mittaamalla pähkinät tehosekoittimeen, maustamalla ne ripauksella suolaa ja ajamalla pähkinät sileäksi tahnaksi. Tehosekoittimen tehosta ja pähkinöistä riippuen tämä vie muutamista minuuteista kymmeniin. Tarvittaessa joukkoon voi lisätä vähän ruokaöljyä.

Lisää cashewpähkinävoihin sitruunan mehu sekä kuorittu, lohkottu avokado. Sekoita tehosekoittimessa vielä hetki.

Levitä voi paahdetulle täysjyväleivälle, siivuta päälle pari palaa avokadoa, ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä ja viimeistele hyvällä hunajalla.

Resepti: Sitä parempi soppa 2, Mari Moilanen, Kirjapaja 2015

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!