Koristele drinkit tai booli juhlakuntoon – 5 helppoa vinkkiä

cocktail_2
Shutterstock

Koristele kesäinen drinkki tai booli kauniiksi viiden helpon vinkin avulla!

Kesä on iloisten pihajuhlien aikaa. Juhlissa on mukavaa tarjota jotain pientä juotavaa, oli se sitten alkoholillista tai ei. Juhlajuomasta on helppo tehdä houkuttelevan ja mieleenpainuvan näköinen, jos sen koristelee kauniisti.

1. Herkulliset jääpalat

Sekoita kannussa kylmää vettä ja tilkka grenadiinia. Vesi muuttuu suloisen vaaleanpunaiseksi. Laita jääpala-astian koloihin pieniä, syötäviä orvokkeja. Syötäviä orvokkeja voi ostaa muun muassa isoista, hyvin varustetuista ruokakaupoista. Kaada kukan päälle vaaleanpunaista vettä ja laita pakkaseen. Täytä boolimalja näillä ihanilla, punasävyisillä kukkajääpaloilla!

2. Sitruunankuoresta koriste

Viillä kuorimaveitsellä ohut, pieni kuorenpalanen sitruunasta tai appelsiinista. Viillä tavallisella veitsellä ohut viilto kuorenpalasen keskelle. Leikkaa kuorenpalan kärjet teräviksi. Tökkää kuorenpalanen cocktaillasin reunalle viillon läpi! 

3. Cocktaillasin reunojen sokerointi

Cocktaillasin reunat saa sokeroitua siististi hyvin helpolla kikalla, jota baarimikotkin käyttävät. Leikkaa pieni viipale limeä apuvälineeksi ja kaada laakealle, vähintään cocktaillasin levyiselle lautaselle reilusti sokeria tai halutessasi suolaa. Pyyhkäise limen hedelmälihalla lasin reuna kosteaksi. Yritä tehdä kosteasta pinnasta mahdollisimman ohut, niin sokerireunuksesta ei tule liian leveää. Dippaa sitten lasin reuna sokeriin ja pyörittele sitä sokerissa pari kierrosta. Nosta lasi ilmaan ja ravista sitä jalasta kiinni pitäen hellästi, niin ylimääräinen sokeri rapisee pois.

Vie lasi ainakin tunniksi pakastimeen ennen käyttöä. Näin drinkki pysyy kylmänä, sokeri pakastuu reunaan kiinni ja mikä parasta, drinkin ulkonäkö on ihanan huurteinen!

4.  Käytä vastavärejä apuna

Ala-asteen kuvaamataidon tunnin opit ovat nyt avuksi! Vastavärit ovat oikea taikasana kiehtovan näköisen drinkin tai boolin koristelemisessa. Punainen mansikkajuoma saa hienon värivivahteen vihreistä lehtikoristeista. Lisää juoman joukkoon tai lasin reunalle tuoreita mintunlehtiä. Muutkin yrtit käyvät hyvin. Oranssi appelsiinimehupohjainen drinkki muuttuu retrohenkiseksi sinisellä pillillä. Jos tarjoilet juoman lyhyessä lasissa, leikkaa pilli sopivan mittaiseksi. Keltaisen vastaväri on violetti: laita sitruunaisen juoman pinnalle kellumaan yksinäinen orvokinkukka. 

5. Tarjoile drinkit suurista hillopurkeista

Tämä koristekikka toimii hyvin pienemmissä illanistujaisissa, joissa on alle kymmenen osallistujaa. Keräile erilaisia ja erikokoisia, paksulasisia hillopurkkeja ennen juhlia. Puhdista ne kunnolla etiketeistä ja säilykkeenjämistä. Täytä hillopurkki koristeellisilla jääpaloilla, juomalla ja sitrushedelmien viipaleilla. Pilli on välttämätön tässä juomassa, koska hillopurkista on sangen hankalaa juoda suoraan!

Nita Makkonen, nita.makkonen(@)mtv.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja