Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Korealaista katuruokaa kotona – tätä viikonloppuherkkua on pakko kokeilla!

Salaatinlehteen kääritty liha on korealaisten herkkua.
Salaatinlehteen kääritty liha on korealaisten herkkua.Shutterstock
Julkaistu 11.03.2016 19:59

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Bo ssäm on korealaisen katuruoan klassikko, jonka valmistus onnistuu myös kotioloissa.

Bo ssäm on katuruokaa parhaimmillaan. Se onkin noussut niin paikallisten kuin turistienkin suosikiksi. Koreassa bo ssäm on suosittu myöhäisillan herkku, ja se sopii hyvin myös suomalaisiin illanistujaisiin.

Korealaiset täyttävät bo ssäminsä höyrytetyllä possulla, mutta myös suomalaisten rakastama nyhtöpossu käy mainiosti salaatinlehtien täytteeksi.

Bo ssämin valmistaminen onnistuu helposti myös kotioloissa, mutta pitkän kypsymisaikansa vuoksi sen valmistaminen kannattaa aloittaa jo aamulla. Bo ssäm onkin täydellistä viikonloppuruokaa.

Pikkelöidyt vihannekset ja kimchisalaatti kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Nyhtöpossu Bo ssäm

2 kg maustamatonta possun kassleria
0,5 dl (ruoko)sokeria
3 rkl karkeaa merisuolaa

Tee näin:
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen uuniin laittamista. Lämmitä uuni 125 asteeseen.

2. Hiero sokeri-suolaseos possun pintaan ja laita liha vuokaan. Peitä kannella tai foliolla.

3. Paista 125-asteisessa uunissa 6–8 tuntia. Mitä pidempään maltat odottaa, sen mureampaa lihasta tulee. Valele lihaa paistamisen aikana lihasta irtoavalla nesteellä, ettei se pääse kuivumaan.

4. Kun liha on kypsää, ota irronneet lihanesteet talteen vuoan pohjalta.

5. Ripottele lihan pinnalle (ruoko)sokeria ja 2 tl karkeaa suolaa, ja anna lihan karamellisoitua ilman kantta 250-asteisessa uunissa 15–20 minuutin ajan.

6. Anna lihan jäähtyä ja revi se kahdella haarukalla nyhtölihaksi.

7. Sekoita revittyyn lihaan mausteliemi (resepti alla), ja anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli. Lihan voi halutessaan tarjoilla jo samana iltana, mutta seuraavana päivänä maku on parhaimmillaan. Tarjoile liha lämpimänä.

Mausteliemi possulle

lihan paistolientä
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl ruokosokeria
1 limen mehu
2 rkl kalakastiketta
1 punainen chili
4 valkosipulinkynttä

Liemestä voit tehdä makeampaa, tulisempaa tai happamampaa muuntelemalla ainesten määriä oman maun mukaan. Maistelemalla pääset parhaaseen lopputulokseen.

Huomioi, että lihan paistoliemessä on itsessään jo lihan pinnasta irronnutta sokeria ja suolaa.

Pikkelöidyt vihannekset

2–3 porkkanaa
1 kyssäkaali tai retikka
1 tl suolaa        
2 tl sokeria

Etikkaliemi
2 dl valkoviinietikkaa
2 dl vettä
1 dl sokeria

1. Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Sekoita suola-sokeriseos vihannesten sekaan, ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia.

2. Huuhtele suola-sokeriseos pois, valuta kasviksia hetken aikaa siivilässä ja puristele ylimääräiset nesteet pois.

3. Sekoita valkoviinietikka ja sokeri, sekoita kunnes sokeri on liuennut täysin. Lisää liemeen vettä ja anna kasvissuikaleiden muhia liemessä yön yli.

Kevätsipulikastike

Kevätsipulia
2 rkl rypsiöljyä
2 tl riisiviinietikkaa
2 tl soijakastiketta
Raastettua inkivääriä

Tarjoiluun:

Suuria salaatinlehtiä
Kimchiä (katso resepti täältä)
Kevätsipulikastiketta
Sriracha-chilikastiketta

Tee näin:

Kääri lihaa lisukkeineen salaatinlehteen ja nauti!

Otsikkoa muokattu 14.3. klo 9.20: Poistettu sana vähähiilarinen.

Lisää aiheesta:

Kermaista lohipastaa hehkutetaan: "Kastike valmistuu muutamassa minuutissa"Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheellePorsaankylkeä vietnamilaisittainMaukkaan raikas kanakebab
KorealaistaRuoanlaittoMakuja