Bo ssäm on korealaisen katuruoan klassikko, jonka valmistus onnistuu myös kotioloissa.
Bo ssäm on katuruokaa parhaimmillaan. Se onkin noussut niin paikallisten kuin turistienkin suosikiksi. Koreassa bo ssäm on suosittu myöhäisillan herkku, ja se sopii hyvin myös suomalaisiin illanistujaisiin.
Korealaiset täyttävät bo ssäminsä höyrytetyllä possulla, mutta myös suomalaisten rakastama nyhtöpossu käy mainiosti salaatinlehtien täytteeksi.
Bo ssämin valmistaminen onnistuu helposti myös kotioloissa, mutta pitkän kypsymisaikansa vuoksi sen valmistaminen kannattaa aloittaa jo aamulla. Bo ssäm onkin täydellistä viikonloppuruokaa.
Pikkelöidyt vihannekset ja kimchisalaatti kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.
Nyhtöpossu Bo ssäm
2 kg maustamatonta possun kassleria
0,5 dl (ruoko)sokeria
3 rkl karkeaa merisuolaa
Tee näin:
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen uuniin laittamista. Lämmitä uuni 125 asteeseen.
2. Hiero sokeri-suolaseos possun pintaan ja laita liha vuokaan. Peitä kannella tai foliolla.
3. Paista 125-asteisessa uunissa 6–8 tuntia. Mitä pidempään maltat odottaa, sen mureampaa lihasta tulee. Valele lihaa paistamisen aikana lihasta irtoavalla nesteellä, ettei se pääse kuivumaan.
