Kööpenhaminan paras pizza tuleekin yllättäen Suomesta – tunnettu suomalainen pizzaravintola voitti äänestyksen

Classic Pizza
Classic Pizzan pizzoja. Classic Pizza

Suomalainen pizzaketju Classic Pizza Restaurant nappasi voiton Kööpenhaminan parhaiden pizzerioiden äänestyksessä, kerrotaan yrityksen tiedotteessa.

Suomalainen Classic Pizza Restaurant -ravintolaketju on voittanut Kööpenhaminan Paras Pizza 2020 -palkinnon.  Vuosittainen äänestys järjestettiin matkailuun keskittyvällä OpdagDanmark -nettisivustolla ja siinä pantiin paremmuusjärjestykseen Tanskan ravintolamaailman parhaat tuotteet ja palvelut alueittain. Classic Pizza Restaurant voitti kuluttajille suunnatun äänestyksen. Toiseksi sijoittui vegaanipizzoihin keskittyvä Pow Vegan Pizza.

Tunnustus on Classic Pizzalle merkittävä juuri Kööpenhaminassa, joka tunnetaan äärimmäisen kovasta kilpailusta ravintola-alalla. Kööpenhaminassa on eniten Michelin-tähtiä Skandinaviassa.  Classic Pizzalla on Kööpenhaminassa kaksi ravintolaa, Magasin du Nord -tavaratalossa sekä Frederiksbergin kauppakeskuksessa. Molemmat ravintolat ovat toimineet Tanskassa vasta pari vuotta.

"Tanskalaiset rakastavat perunapizzoja"

Voitto ei ollut ravintolatoimenjohtaja Tommi Aaltoselle kuitenkaan täysi yllätys. 

– Positiivisista asiakaspalautteista tiedämme, että meidän tuotteet, palvelu ja ravintolat kiinnostavat myös Tanskassa ja meille on jo kertynyt mukava joukko vakituisia asiakkaita. Uskalsimme odottaa, että kova työ palkitaan ja pärjäämme kovassa seurassa. Kilpailu Kööpenhaminassa on kova ja kaupungissa on useita meitä suurempia ja tunnetumpia gourmetpizzaravintoloita. 

Aaltonen kertoo, että ketju on valinnut liikepaikkansa Kööpenhaminassa tarkasti. Lisäksi alun perin hankolaisen pizzerian konseptia on hiottu kuntoon jo 25 vuoden ajan. 

Aaltosen mukaan ravintolabisnes on Kööpenhaminassa valtavan kilpailtu, mutta samalla myös mahdollisuudet ovat todella laajat. 

– Maantieteellisesti eteläisemmän sijaintinsa vuoksi Tanskassa ei ole samanlaista shopping mall -kulttuuria kuin Suomessa. Se ympäristö on taas meille tuttua. Tanskalaisilla ei ole samanlaista lounaskulttuuria kuin suomalaisilla ja ruotsalaisilla mikä luo oman haasteensa lounasajan myynnille. Tanskalaisten lounas keskittyy pääasiassa smørrebrødin ympärille eli kylmiin täytettyihin leipiin. Koska tanskalaiset eivät syö raskaita lounaita, myynnit painottuvat iltaan ja viikonloppuihin.

Onko tanskalaisten ja suomalaisten pizzamakumieltymyksissä sitten isoja eroja?

– Mieltymykset eivät ole aivan samanlaisia, mutta hyvälle pizzalle löytyy aina nautiskelijoita. Mielenkiintoinen poikkeus maiden välillä on peruna: tanskalaiset rakastavat kartoffelpizzoja eli perunapizzoja, joten loimme oman versiomme tuota raaka-ainetta hyödyntäen

Classic Pizza Restaurantilla on tällä hetkellä 21 ravintolaa Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Classic Pizza juhlii tänä vuonna 25-vuotista yritystaivaltaan, ja tulevaisuuden suunnitelmissa on kasvattaa ravintoloiden määrää noin neljänkuuden uuden ravintolan vuositahdilla

Lähde: Toptaste/Classic Pizza Restaurant

***

0:57

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja