Reissun viimeinen illallinen osoittautui vaikeaksi valinnaksi. Vaihtoehtoja oli jäljellä valtavasti ja yynäilyyn kului tovi jos toinenkin. Vaimo bongasi lopulta Pluton, joka vaikutti vastustamattoman mielenkiintoiselta paikalta. Pieniä annoksia, yhteisesti jaettuna. Trendikästä sosiaalista syömistä.
Pluto sijaitsi kivenheiton keskustasta sivusta. Etsimme lähistöltä aperitiivipaikkaa ja huomasimme aivan Pluton vieressä olevan viihtyisän viinirafla Cloun, jonka ruokalistakin vaikutti mielenkiintoisalta. Itse Pluto oli lauantai-iltana täpötäynnä. Suuren avoimen tilan täytti puheensorina, lepattavat kynttilät ja äärimmäisen lämminhenkinen tunnelma. Paikalla oli suuren pöydän ympärillä koko suku, vieressä iso kaveriporukka ja tyttöjen iltaa, poikien iltaa, appivanhempien kestitsemistä jne. Poikkeuksellisen positiivinen ensivaikutelma. Tutkimme listaa ja menimme pikkuherkuista sekaisin. Päätimme helpottaa mieltämme ja venyttää vatsaamme ottamalla ainoan tarjolla olleen menun. 12 annosta (60 euroa). Ruokajuomaksi otamme pullon punaista ranskalaista, Andréa Calek Babiolea (53 eur). Pyydämme tarjoilijalta, josko yllätysmenun saisi ilman ankanmaksaa.
Saamme ensimmäiseksi makupalaksi aivan järkyttävän hyvän friteeratun rillette-palleron. Heti perään pöytään tuodaan lautanen täynnä kahta pateeta, salamia, chorizoa ja maustekurkkuja. Hyvää lämmittelyä. Seuraavaksi pääsee jo huokauksia, kun eteen roudataan kokonainen taskurapu, jonka pääkoppaa nostaessa paljastuu sisälle laitettu hmm… mössö/seos taskuravusta, majoneesista ja kasviksista. Eikä aikaakaan, kun pöytään mahdutetaan vielä kolmas lautanen, jossa makunystyröihin kurkottelevat iberico-kinkkua, romainesalaattia ja parmesaania. Erinomaista, ei pientä piiperrystä ja alan hahmottaa, että illasta tulee vielä pitkä ja kylläisä.
http://blogit.mtv.fi/sivumaku/files/2013/10/photo_52-1024x733.jpg
Merten kiellettyjä hedelmiä











