Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kööpenhamina ja ravintolat, osa 3 - Kødbyens Fiskebar

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 20.10.2013 19:00

Kødbyens Fiskebar oli ensimmäinen rafla, johon laitoimme varauksen Köpiksen reissulle. Paikka nousee esiin aina, kun seuloo kaupungin tarjontaa netistä tai kyselee ystävien suosituksia. Keittiössä puuhaavat Noman entiset kokit ja nykyiset käyvät siellä vapaa-aikana kuulemma syömässä. Pakkohan se oli testata. 

Kødbyenin teurastamon keskellä sijaitseva rafla nousee esiin syysillassa ulos viritetyn nuotion ja ulkotulien avulla. Sisätilat ovat hyvin tunnelmalliset. Modernin pelkistettyä sisustusta ja paljon alkuperäistä, rosoista pintaa muistuttamassa paikan historiasta. Ensimmäinen vilkaisu kertoo mestan olevan varsin hip. Enemmistö asiakkaista on mainosheebohipsterien karikatyyrejä. Ei onneksi kloonimielessä. Joka toista pöytää kruunaa skumppacooleri. Fiilis on cool, mutta yllättävän rento. Soittolista monipuolinen ja mainio. Viereisessä pöydässä kolmikymppinen pariskunta syö jälkiruokaansa. Huomaan yllätyksekseni lastenrattaat pöydän takana. Miltei mahdotonta hahmottaa näkevänsä Suomessa pariskunnan ottavan tasokkaaseen pintaliitopaikkaan vauvan mukaan rattaissa perjantai-iltana klo 21.30. Tenava ei ole kohtuullisen kovalla soivasta musiikista ja hälinästä moksiskaan vaan herää uniltaan armollisesti vanhempien maksaessa laskua.

Pieniä nyperryksiä ja fish chipsejä

Kaikille pöydille on viritetty valmiiksi skumppalasi melko suoraksi vihjeeksi. Otetaan nyt sitten. Ruokalistalla on annoksia kolmessa koossa. Olin jossain määrin vieläkin tukossa edellisestä illallisesta ja lounaasta. Päätän ottaa kaksi pikkuannosta ja pääruoan. Vaimo nappaa "väliruoaksi" fish chipsit. Olin lukenut, että rafla suosii tanskalaisia raaka-aineita, mutta lista kertoo aivan muuta. Pääpaino on sentään Pohjoismaissa. Hintataso on tämän reissubudjetin yläpäästä ja nappaan listan edullisimman valkkaripullon 37 euron hintaan.

Meitä passaava tarjoilijatyttö on nyrpeä alusta loppuun. Tuttavapariskunta illallisti sattumoisin samana iltana paikassa ja jaoimme myöhemmin näkemyksen ko. asiakaspalvelijasta.

MTV Oy, All rights reserved

Vaimo saa alkuruoaksi punakampelaa höystettynä katkaravuilla, kapris-perunasalaatilla, rusinapyreellä ja fenkolilla. Oma nautiskelu alkaa partaveitsisimpukalla, fenkolipyreellä ja paahdetuilla pähkinöillä rapean mallasleivän päällä. Upeita annoksia, joissa maut komppaavat luovan hienosti yhteen. Vaimon fish chipsit nostavat klassikkoa nykäyksen ylöspäin. Kevyesti savustettu turska, mainiot ranskalaiset ja yksi parhaita maistamiani remoulade-sooseja toimisivat upeasti oluen kylkeen, mutta toki nälänpoistajana pääruokaa odotellessa. Tälle kymmenen euron annokselle suuntaisin usein, jos olisi lähistöllä tarjolla. Omaa ruokahalua virittämään tuodaan taideteos mm. merisiilestä ja maa-artisokasta. En kirjoittanut osasia ylös enkä muista enempää. Olin luonnollisesti kuvitellut saavani maistaa merisiilen sisusta, mutta annoksessa olikin ovelasti friteerattuja piikkejä. Ne antoivat annokseen enemmän rakennetta kuin makua. Pieni, upea nypräilyannos, joka oli maultaan varsin hentoinen.

Skumpalle vai syömään?

Pääruoaksi valitsimme kummeliturskaa ja turskaa. Molemmat annokset olivat tylsästi kalaa lukuun ottamatta identtisiä. Lisukkeena oli kampasimpukkaa, friteerattua maa-artisokkaa, savustettua sieniemulsiota, paistettuja mustatorvisieniä sekä piimävaahtoa. Lisäksi mukaan tuli kipollinen ohrattoa yrteillä kampasimpukan mädillä terästettynä. Ihan jees lähtökohta, mutta kala näytti lautasilla varsin yksinäiseltä. Lisukkeisiin oli panostettu, mutta kokonaisuudessa oiottu typerästi. Mainio makujensa puolesta, mutta wow-elämys jäi uupumaan. Jätimme jälkkärit ottamatta, koska kaupungilla oli menossa Köpiksen oma taiteiden yö - Kulturnatten - ja kello kävi.

Kødbyens Fiskebar on erinomainen paikka mennä nauttimaan kuohuvaa ystävien kanssa tai nappaamaan olut baaritiskillä kaverin kera. Ruoan taso ylittää kotimaiset gastropubit kirkkaasti, mutta pelkän ruoan perässä kulkevalle samalla rahalla saa Kööpenhaminasta parempaakin. Toimii parhaiten korkeatasoisena aloittelupaikkana ennen Köpiksen yötä.

LASKU: 2 lasia skumppaa, 1 viinipullo, 3 alkuruokaa, 1 väliruoka, 2 pääruokaa yht. 185 euroa.

Kødbyens Fiskebar

Flæsketorvet 100, Kööpenhamina

www-sivu

Katso myös aiemmat Köpis-arvostelut: Nose2Tail ja Manfreds Vin.MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Ravintola-arvostelu: C, AmsterdamRavintolavinkit Tallinnaan: Väike Rataskaevu 16 ja Kohvik Moon (lasten kanssa)Tamperrada 2018 - nappaa pintxo-vinkit!Ravintola-arvostelu: Roster HelsinkiBudapestin ravintoloita - osa 2Ravintola-arvostelu: Shelter, Helsinki
arvosteluFiskebarKööpenhaminamatkaravintola-arvostelu

Tuoreimmat aiheesta

arvostelu
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 02.11.201921:36
    Tampere

    Ravintola-arvostelu: Puisto, Tampere feat. Fernanda Giamellon piemontelainen illallinen

  • 26.09.201820:47
    ravintola Kajo

    Ravintola-arvostelu: Kajo, Tampere

  • 31.07.201820:27
    Sesonki Järvenpää

    Ravintola-arvostelu: Sesonki Gastro Bar, Järvenpää

  • 10.04.201820:52
    ravintola-arvostelu

    Ravintola-arvostelu: Bruukki, Turku - Sunday Feast -brunssi

  • 21.01.201820:02
    ravintola-arvostelu

    Ravintola-arvostelu: Latva, Helsinki