Kööpenhamina ja ravintolat, osa 3 - Kødbyens Fiskebar

MTV Oy, All rights reserved

Kødbyens Fiskebar oli ensimmäinen rafla, johon laitoimme varauksen Köpiksen reissulle. Paikka nousee esiin aina, kun seuloo kaupungin tarjontaa netistä tai kyselee ystävien suosituksia. Keittiössä puuhaavat Noman entiset kokit ja nykyiset käyvät siellä vapaa-aikana kuulemma syömässä. Pakkohan se oli testata. 

Kødbyenin teurastamon keskellä sijaitseva rafla nousee esiin syysillassa ulos viritetyn nuotion ja ulkotulien avulla. Sisätilat ovat hyvin tunnelmalliset. Modernin pelkistettyä sisustusta ja paljon alkuperäistä, rosoista pintaa muistuttamassa paikan historiasta. Ensimmäinen vilkaisu kertoo mestan olevan varsin hip. Enemmistö asiakkaista on mainosheebohipsterien karikatyyrejä. Ei onneksi kloonimielessä. Joka toista pöytää kruunaa skumppacooleri. Fiilis on cool, mutta yllättävän rento. Soittolista monipuolinen ja mainio. Viereisessä pöydässä kolmikymppinen pariskunta syö jälkiruokaansa. Huomaan yllätyksekseni lastenrattaat pöydän takana. Miltei mahdotonta hahmottaa näkevänsä Suomessa pariskunnan ottavan tasokkaaseen pintaliitopaikkaan vauvan mukaan rattaissa perjantai-iltana klo 21.30. Tenava ei ole kohtuullisen kovalla soivasta musiikista ja hälinästä moksiskaan vaan herää uniltaan armollisesti vanhempien maksaessa laskua.

Pieniä nyperryksiä ja fish chipsejä

Kaikille pöydille on viritetty valmiiksi skumppalasi melko suoraksi vihjeeksi. Otetaan nyt sitten. Ruokalistalla on annoksia kolmessa koossa. Olin jossain määrin vieläkin tukossa edellisestä illallisesta ja lounaasta. Päätän ottaa kaksi pikkuannosta ja pääruoan. Vaimo nappaa "väliruoaksi" fish chipsit. Olin lukenut, että rafla suosii tanskalaisia raaka-aineita, mutta lista kertoo aivan muuta. Pääpaino on sentään Pohjoismaissa. Hintataso on tämän reissubudjetin yläpäästä ja nappaan listan edullisimman valkkaripullon 37 euron hintaan.

Meitä passaava tarjoilijatyttö on nyrpeä alusta loppuun. Tuttavapariskunta illallisti sattumoisin samana iltana paikassa ja jaoimme myöhemmin näkemyksen ko. asiakaspalvelijasta.

Vaimo saa alkuruoaksi punakampelaa höystettynä katkaravuilla, kapris-perunasalaatilla, rusinapyreellä ja fenkolilla. Oma nautiskelu alkaa partaveitsisimpukalla, fenkolipyreellä ja paahdetuilla pähkinöillä rapean mallasleivän päällä. Upeita annoksia, joissa maut komppaavat luovan hienosti yhteen. Vaimon fish chipsit nostavat klassikkoa nykäyksen ylöspäin. Kevyesti savustettu turska, mainiot ranskalaiset ja yksi parhaita maistamiani remoulade-sooseja toimisivat upeasti oluen kylkeen, mutta toki nälänpoistajana pääruokaa odotellessa. Tälle kymmenen euron annokselle suuntaisin usein, jos olisi lähistöllä tarjolla. Omaa ruokahalua virittämään tuodaan taideteos mm. merisiilestä ja maa-artisokasta. En kirjoittanut osasia ylös enkä muista enempää. Olin luonnollisesti kuvitellut saavani maistaa merisiilen sisusta, mutta annoksessa olikin ovelasti friteerattuja piikkejä. Ne antoivat annokseen enemmän rakennetta kuin makua. Pieni, upea nypräilyannos, joka oli maultaan varsin hentoinen.

Skumpalle vai syömään?

Pääruoaksi valitsimme kummeliturskaa ja turskaa. Molemmat annokset olivat tylsästi kalaa lukuun ottamatta identtisiä. Lisukkeena oli kampasimpukkaa, friteerattua maa-artisokkaa, savustettua sieniemulsiota, paistettuja mustatorvisieniä sekä piimävaahtoa. Lisäksi mukaan tuli kipollinen ohrattoa yrteillä kampasimpukan mädillä terästettynä. Ihan jees lähtökohta, mutta kala näytti lautasilla varsin yksinäiseltä. Lisukkeisiin oli panostettu, mutta kokonaisuudessa oiottu typerästi. Mainio makujensa puolesta, mutta wow-elämys jäi uupumaan. Jätimme jälkkärit ottamatta, koska kaupungilla oli menossa Köpiksen oma taiteiden yö - Kulturnatten - ja kello kävi.

Kødbyens Fiskebar on erinomainen paikka mennä nauttimaan kuohuvaa ystävien kanssa tai nappaamaan olut baaritiskillä kaverin kera. Ruoan taso ylittää kotimaiset gastropubit kirkkaasti, mutta pelkän ruoan perässä kulkevalle samalla rahalla saa Kööpenhaminasta parempaakin. Toimii parhaiten korkeatasoisena aloittelupaikkana ennen Köpiksen yötä.

LASKU:2 lasia skumppaa, 1 viinipullo, 3 alkuruokaa, 1 väliruoka, 2 pääruokaa yht. 185 euroa.

Kødbyens Fiskebar

Flæsketorvet 100, Kööpenhamina

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja