Kødbyens Fiskebar oli ensimmäinen rafla, johon laitoimme varauksen Köpiksen reissulle. Paikka nousee esiin aina, kun seuloo kaupungin tarjontaa netistä tai kyselee ystävien suosituksia. Keittiössä puuhaavat Noman entiset kokit ja nykyiset käyvät siellä vapaa-aikana kuulemma syömässä. Pakkohan se oli testata.
Kødbyenin teurastamon keskellä sijaitseva rafla nousee esiin syysillassa ulos viritetyn nuotion ja ulkotulien avulla. Sisätilat ovat hyvin tunnelmalliset. Modernin pelkistettyä sisustusta ja paljon alkuperäistä, rosoista pintaa muistuttamassa paikan historiasta. Ensimmäinen vilkaisu kertoo mestan olevan varsin hip. Enemmistö asiakkaista on mainosheebohipsterien karikatyyrejä. Ei onneksi kloonimielessä. Joka toista pöytää kruunaa skumppacooleri. Fiilis on cool, mutta yllättävän rento. Soittolista monipuolinen ja mainio. Viereisessä pöydässä kolmikymppinen pariskunta syö jälkiruokaansa. Huomaan yllätyksekseni lastenrattaat pöydän takana. Miltei mahdotonta hahmottaa näkevänsä Suomessa pariskunnan ottavan tasokkaaseen pintaliitopaikkaan vauvan mukaan rattaissa perjantai-iltana klo 21.30. Tenava ei ole kohtuullisen kovalla soivasta musiikista ja hälinästä moksiskaan vaan herää uniltaan armollisesti vanhempien maksaessa laskua.
Pieniä nyperryksiä ja fish chipsejä
Kaikille pöydille on viritetty valmiiksi skumppalasi melko suoraksi vihjeeksi. Otetaan nyt sitten. Ruokalistalla on annoksia kolmessa koossa. Olin jossain määrin vieläkin tukossa edellisestä illallisesta ja lounaasta. Päätän ottaa kaksi pikkuannosta ja pääruoan. Vaimo nappaa "väliruoaksi" fish chipsit. Olin lukenut, että rafla suosii tanskalaisia raaka-aineita, mutta lista kertoo aivan muuta. Pääpaino on sentään Pohjoismaissa. Hintataso on tämän reissubudjetin yläpäästä ja nappaan listan edullisimman valkkaripullon 37 euron hintaan.
Meitä passaava tarjoilijatyttö on nyrpeä alusta loppuun. Tuttavapariskunta illallisti sattumoisin samana iltana paikassa ja jaoimme myöhemmin näkemyksen ko. asiakaspalvelijasta.







