Kööpenhamina ja ravintolat, osa 2 - Manfreds & Vin

MTV Oy, All rights reserved

Kööpenhaminassa on myös muita maailman kärkiravintoloita Noman lisäksi. Kyseinen rafla on tehnyt upeaa kasvatustyötä huippukokkien eteen ja ruokkinut kaupunkia monella tasokkaalla ravintolalla, joiden takaa löytyy omilleen lähteneitä keittiötaitureita. Näistä keskeisimpinä Bror ja Relæ. Manttelinperijäksi veikataan myös Geraniumia. Relæn perusti El Bullinkin keittiössä taiteillut Christian Puglisi. Suosiosta rohkaistuneena perustettiin kadun toiselle puolelle Relæn pikkuveljeksi tituleerattu, mutta huomattavasti rennompi Manfreds Vin. Perjantain lounaspaikka. 

Matkabudjetti ei high endejä kestänyt ja tarkoitus oli muutenkin tehdä ennemmin hyväksiveikattuja löytöjä. Manfreds Vin tuntui juuri sellaiselta. Kööpenhaminan rosoinen tyylikkyys huokui myös täältä. Rouhean lämminhenkinen paikka toivottaa tervetulleeksi täysin avoimella keittiöllään. Kaikki näyttää huolettomalta, mutta on oikeasti just eikä melkein. Eriparituoleja, kierrätyskalusteita ja lehtikasoja muka lukemista varten. Päällimmäisenä Tarzania. Ovea korostaa useampi Michelin-tarra. Aulantapaista reunustavat take-away -viinihyllyt. Perällä on lasin takana satojen pullojen viinikätkö. Taustalla soi yllättävän kovalla volyymilla 70-luvun Rolling Stones.

Valitsemme 5 pienen ruokalajin lounasmenun (24 eur). Tarjoilija kysäisee, josko kiinnostaisi lisäksi maistaa paikan kuuluisaa tartaria. Jep.

Ruokailuvälineet ovat alleviivatun rennosti paperipussissa. Ruoka tuodaan jaettavaksi. Ensimmäiseksi eteemme kärrätään pirtsakka annos keltajuurta rucolakastikkeella retikalla kruunattuna. Raikas ja maukas makunystyröiden herättäjä. Seuraavaksi saamme porkkana-kurpitsakeittoa inkiväärin ja pikkelöidyn sipulin kera. Loistavan lämmittävä, maanläheinen kokonaisuus, johon inkivääri antaa hienoa potkua. Menee kotitestaukseen. Kolmantena on vuorossa tartar piparjuurella maustetulla ranskankermalla. Aivan mahdottoman raikas annos raakaa lihaa, joka sulaa suuhun. Ehdottomasti paras syömäni tartar. Annokset saapuivat kuitenkin niin nopeasti, että edellisetkin lautaset olivat vielä täpötäydessä pöydässä. Syömälautanen säilyy menun puoleenväliin samana. Pyydämme tarjoilijaa hölläämään tahtia. Turisteilla ei ole lounaskiireitä. 

Seuraavaksi nautimme paahdettua kesäkurpitsaa, rucolakastiketta ja friteerattua keltuaista. Hieno combo, joka muodostaa uudenlaisen maun kesän kyllästämälle kesäkurpitsalle. Uppopaistettu keltuainen antaa rakennetta ja säpäkkää vivahdetta. Sitten onkin vuorossa viimeiset lautaset. Naudan sisäfileetä, savustettua lehtikaalia saksanpähkinämajoneesilla ja pähkinöillä. Tuhti setti suussa sulavaa lihaa ja sopivasti savunmakua sisältävää lehtikaalia. Pähkinämajoneesin myötä kokonaisuudesta tulee lämminhenkistä sadonkorjuuruokaa. Maut toimivat hyvin yhteen ja sointuvat ruska-aikaan kuin villasukka kumisaappaaseen.

Palvelu oli hyvin ystävällistä läpi aterian. Meno on rennon osaavaa. Ei tarvi puristaa liikaa mailaa, kun homma on hallussa. Tarjoilijalla nahkainen essu, kuten Nose2Tailissakin. Tarjoilijatrendi? Kokit seilaavat Relæn ja Manfredsin välillä harppoen Jægersborggadea puolelta toiselle. Katu on muutenkin Köpiksen hoteimpia paikkoja pursuen huippuravintoloita, pöhinää herättäviä design-pajoja ja kahvilalöytöjä. Jægersborggade löytyy Nørrebro-puiston ja Assestens Kirkegaardin välistä, jonkin verran keskustasta syrjässä.

5 ruokalajin lounasmenu kahdelle, tartar-annos, 2 lasia viiniä, 2 tuplaespressoa ja kivennäisvettä yht. 90 eur.

Manfreds Vin

Jægersborggade 40, Kööpenhamina

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja