Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kööpenhamina ja ravintolat, osa 2 - Manfreds & Vin

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 16.10.2013 21:33

Kööpenhaminassa on myös muita maailman kärkiravintoloita Noman lisäksi. Kyseinen rafla on tehnyt upeaa kasvatustyötä huippukokkien eteen ja ruokkinut kaupunkia monella tasokkaalla ravintolalla, joiden takaa löytyy omilleen lähteneitä keittiötaitureita. Näistä keskeisimpinä Bror ja Relæ. Manttelinperijäksi veikataan myös Geraniumia. Relæn perusti El Bullinkin keittiössä taiteillut Christian Puglisi. Suosiosta rohkaistuneena perustettiin kadun toiselle puolelle Relæn pikkuveljeksi tituleerattu, mutta huomattavasti rennompi Manfreds Vin. Perjantain lounaspaikka. 

Matkabudjetti ei high endejä kestänyt ja tarkoitus oli muutenkin tehdä ennemmin hyväksiveikattuja löytöjä. Manfreds Vin tuntui juuri sellaiselta. Kööpenhaminan rosoinen tyylikkyys huokui myös täältä. Rouhean lämminhenkinen paikka toivottaa tervetulleeksi täysin avoimella keittiöllään. Kaikki näyttää huolettomalta, mutta on oikeasti just eikä melkein. Eriparituoleja, kierrätyskalusteita ja lehtikasoja muka lukemista varten. Päällimmäisenä Tarzania. Ovea korostaa useampi Michelin-tarra. Aulantapaista reunustavat take-away -viinihyllyt. Perällä on lasin takana satojen pullojen viinikätkö. Taustalla soi yllättävän kovalla volyymilla 70-luvun Rolling Stones.

Valitsemme 5 pienen ruokalajin lounasmenun (24 eur). Tarjoilija kysäisee, josko kiinnostaisi lisäksi maistaa paikan kuuluisaa tartaria. Jep.

Ruokailuvälineet ovat alleviivatun rennosti paperipussissa. Ruoka tuodaan jaettavaksi. Ensimmäiseksi eteemme kärrätään pirtsakka annos keltajuurta rucolakastikkeella retikalla kruunattuna. Raikas ja maukas makunystyröiden herättäjä. Seuraavaksi saamme porkkana-kurpitsakeittoa inkiväärin ja pikkelöidyn sipulin kera. Loistavan lämmittävä, maanläheinen kokonaisuus, johon inkivääri antaa hienoa potkua. Menee kotitestaukseen. Kolmantena on vuorossa tartar piparjuurella maustetulla ranskankermalla. Aivan mahdottoman raikas annos raakaa lihaa, joka sulaa suuhun. Ehdottomasti paras syömäni tartar. Annokset saapuivat kuitenkin niin nopeasti, että edellisetkin lautaset olivat vielä täpötäydessä pöydässä. Syömälautanen säilyy menun puoleenväliin samana. Pyydämme tarjoilijaa hölläämään tahtia. Turisteilla ei ole lounaskiireitä. 

MTV Oy, All rights reserved

Seuraavaksi nautimme paahdettua kesäkurpitsaa, rucolakastiketta ja friteerattua keltuaista. Hieno combo, joka muodostaa uudenlaisen maun kesän kyllästämälle kesäkurpitsalle. Uppopaistettu keltuainen antaa rakennetta ja säpäkkää vivahdetta. Sitten onkin vuorossa viimeiset lautaset. Naudan sisäfileetä, savustettua lehtikaalia saksanpähkinämajoneesilla ja pähkinöillä. Tuhti setti suussa sulavaa lihaa ja sopivasti savunmakua sisältävää lehtikaalia. Pähkinämajoneesin myötä kokonaisuudesta tulee lämminhenkistä sadonkorjuuruokaa. Maut toimivat hyvin yhteen ja sointuvat ruska-aikaan kuin villasukka kumisaappaaseen.

Palvelu oli hyvin ystävällistä läpi aterian. Meno on rennon osaavaa. Ei tarvi puristaa liikaa mailaa, kun homma on hallussa. Tarjoilijalla nahkainen essu, kuten Nose2Tailissakin. Tarjoilijatrendi? Kokit seilaavat Relæn ja Manfredsin välillä harppoen Jægersborggadea puolelta toiselle. Katu on muutenkin Köpiksen hoteimpia paikkoja pursuen huippuravintoloita, pöhinää herättäviä design-pajoja ja kahvilalöytöjä. Jægersborggade löytyy Nørrebro-puiston ja Assestens Kirkegaardin välistä, jonkin verran keskustasta syrjässä.

5 ruokalajin lounasmenu kahdelle, tartar-annos, 2 lasia viiniä, 2 tuplaespressoa ja kivennäisvettä yht. 90 eur.

Manfreds Vin

Jægersborggade 40, Kööpenhamina

www-sivu

• Katso myös! Kööpenhamina-reissun osa 1 - Nose2TailMTV Oy, All rights reservedMTV Oy, All rights reservedMTV Oy, All rights reservedMTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Ravintola-arvostelu: C, AmsterdamRavintolavinkit Tallinnaan: Väike Rataskaevu 16 ja Kohvik Moon (lasten kanssa)Ravintola-arvostelu: Magus Auk, TallinnaRavintola-arvostelu: C, Tampere, vol. 2Ravintola-arvostelu: Ask, HelsinkiRavintola-arvostelu: Shelter, Helsinki
KööpenhaminaMichelinravintolaravintola-arvostelu

Tuoreimmat aiheesta

Kööpenhamina
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 11.02.201522:07
    blogi

    Blogimaaottelu Köpiksessä: kisapäivä

  • 08.02.201521:07
    blogimaaottelu

    Blogimaaottelu Köpiksessä: Elämysillallinen

  • 24.10.201321:53
    matka

    Kööpenhamina ja ravintolat - kooste

  • 23.10.201319:00
    matka

    Kööpenhamina ja ravintolat, osa 5 - Pluto

  • 22.10.201319:30
    matka

    Kööpenhamina ja ravintolat, osa 4 - Aamanns