Kööpenhamina ja ravintolat - kooste

MTV Oy, All rights reserved

Taas yksi kaupunki nipussa tältä osin. Nähtävää ja syötävää jäi vielä useammallekin reissulle. Kokonaisuudesta jäi käteen yllättävän yhtenäinen fiilis kaikista vierailluista paikoista. Rentoa, osaavaa menoa. Siihen törmää Suomessa turhan harvoin. Kun on tarpeeksi hyvä, ei mailasta tarvi puristaa liikaa. Köpiksessä ei oikeasti ole yhtäkään must-paikkaa, koska laadukkaita rafloja näytti löytyvän jokaisessa kategoriassa ja hintaluokassa.

Valitsimme itse ylemmän keskihinnan paikat, askeleen huippuraflojen alapuolelta. Monissa näistä ravintoloista olisi voinut syödä hyvin pienemmälläkin budjetilla, mutta itsellä on liki pakonomainen tarve ottaa mahdollisimman paljon irti kunkin mestan makumaailmasta. Kuten viimeisen paikan kohdalla voi huomata, tuli rajatkin vastaan. Anyway, lopputulemana reissu ylitti odotukset kaikilla mittareilla. Kliseisten nähtävyyksien lisäksi Kööpenhaminasta löytyy valtavasti jopa hienompaakin nähtävää ja laaturavintoloiden määrä on suhteutettuna ylivoimainen mihinkään vierailemaani kaupunkiin. Noma on tarjonnut koko kaupungille näkyvyyttä, mutta myös rutkasti siellä oppinsa saaneita kokkeja, jotka ovat lähteneet omilleen rikastuttamaan kaupungin ruokaskeneä. Suotta ei Köpistä usein kutsuta tämän hetken maailman ruokapääkaupungiksi. Valintamme osuivat silti yllättävän nappiin. Ihan jokaista alla mainittua raflaa voin suositella varauksetta. Klikkaa nimeä ja käy lukemassa tarkemmin!

Koko ruhon hyödyntävä rafla pursui lämmintä tunnelmaa ja ronskin muhevia annoksia. Kööpenhaminan nousevia tulokkaita.

Kadun toisella puolella sijaitsevan huippurafla Relaen iisisti ottava pikkuveli. Mutkattoman rentoa meininkiä ja hienoja makupareja turhia kikkailematta.

dbyens FiskebarKööpenhaminan puhutuimpia rafloja tarjoili kivoja piiperryksiä, puolifiiniä pääruokaa, fishchipsejä ja nuivaa palvelua. Hyvä mesta, mutta reissun ainoa lievä pettymys.

Maailman puhutuin smörrebröd-rafla nosti perinneherkun uudelleen parrasvaloihin ja päivitti sen 2000-luvulle. Taitentehtyjä leipäannoksia, jotka toimivat niin rennosti oluttuopposen kera kuin vaikka koko suvun juhlavammalla lounaalla.

Rouhean tyylikästä ruokaa yhteisesti jaettavaksi äärimmäisen lämminhenkisessä tunnelmassa. Bloggari veti elämänsä toiset tasokkaat ruokaöverit.

Oletko vieraillut näissä paikoissa? Onko joku herkkupala, jota suosittelet Köpiksessä erityisesti? Siis ravintola. Kerro kommenteissa! PS. Tätäkin reissua olisit seurannut melkein livenä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Tässä vielä yksi namupala, jota maistamatta ei Köpiksestä voi lähteä. On upeaa huomata kuinka pikkutunneilla kärrysnägärilläkin suolakurkut asetellaan nätisti kruunaamaan muutenkin huoliteltua hodaria. Oli muuten luomua. 

Alla muutamia näkymiä eri puolilta kaupunkia.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja