Kookospähkinä rikki nopeasti – näin se kuuluu tehdä!
Kookospähkinöitä tulisi ehkä ostettua useammin, jos tietäisi helpon keinon sen käsittelemiseen ja syömiseen.
Pähkinä on täynnä herkullista kookosmaitoa ja kookoslihaa. Kookospähkinän sisusta voi käyttää mainiosti hyödyksi leipomisessa tai ruoanlaitossa.
Kookospähkinän rikkominen on kuitenkin aina valtava ongelma. Joko maito tai liha menee aina hukkaan: jos kookospähkinän halkaisee kokonaan, maito valuu pois. Jos siihen taas hakkaa pienen reiän, hedelmälihaa on vaikea saada ulos pähkinästä.
Lue täydellinen ohje, jonka avulla käytät kaikki pähkinän syötävät osat hyödyksi!
Tarvitset kookospähkinän rikkomiseen avuksesi vasaran, ruuvimeisselin ja vanhan keittiöliinan. Aseta kookospähkinä liinalle sen kolme ”silmää” ylöspäin. Laita ruuvimeisselin kärki ”silmään” ja nakuta vasaralla, kunnes ruuvimeisseli sujahtaa silmästä läpi. Pyörittele ruuvimeisseliä aukossa, niin kookosmaito pääsee valumaan pähkinästä helpommin.
Kaada neste syntyneestä aukosta suureen kulhoon, kannuun tai lasiin. Voit käyttää nesteen kokkaamiseen saman tien, tai pakastaa sen myöhempää käyttöä varten.
Näin saat hedelmälihan irti pähkinästä
Kääräise sen jälkeen kookospähkinä pyyhkeen sisään pussiin. Ota pyyhkeestä luja ote ja heilauta kookospähkinä pyyhkeen sisässä lujaa jotain kovaa pintaa vasten. Esimerkiksi asfaltti, autotallin seinä tai muu kova pinta käy hyvin. Älä tee tätä kerrostalossa sisällä.
Kookospähkinän pitäisi haljeta melko helposti moneen osaan. Nyt voit helposti kaapia kookospähkinän maukkaan hedelmälihan irti pähkinän kuorenlohkoista. Tee se näin: aseta tasapäisen ruuvimeisselin terä pähkinänkuoren ja hedelmälihan väliin. Irrottele lihaa käyttämällä meisseliä vipuvartena. Kookoslihan pitäisi irrota helposti irti kuoresta kokonaisina paloina.
Lähde: Food52.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa