Kookospähkinä rikki nopeasti – näin se kuuluu tehdä!

Kookospähkinä
Shutterstock

Kookospähkinöitä tulisi ehkä ostettua useammin, jos tietäisi helpon keinon sen käsittelemiseen ja syömiseen.

Pähkinä on täynnä herkullista kookosmaitoa ja kookoslihaa. Kookospähkinän sisusta voi käyttää mainiosti hyödyksi leipomisessa tai ruoanlaitossa.

Kookospähkinän rikkominen on kuitenkin aina valtava ongelma. Joko maito tai liha menee aina hukkaan: jos kookospähkinän halkaisee kokonaan, maito valuu pois. Jos siihen taas hakkaa pienen reiän, hedelmälihaa on vaikea saada ulos pähkinästä. 

Lue täydellinen ohje, jonka avulla käytät kaikki pähkinän syötävät osat hyödyksi! 

Tarvitset kookospähkinän rikkomiseen avuksesi vasaran, ruuvimeisselin ja vanhan keittiöliinan. Aseta kookospähkinä liinalle sen kolme ”silmää” ylöspäin. Laita ruuvimeisselin kärki ”silmään” ja nakuta vasaralla, kunnes ruuvimeisseli sujahtaa silmästä läpi. Pyörittele ruuvimeisseliä aukossa, niin kookosmaito pääsee valumaan pähkinästä helpommin.

Kaada neste syntyneestä aukosta suureen kulhoon, kannuun tai lasiin. Voit käyttää nesteen kokkaamiseen saman tien, tai pakastaa sen myöhempää käyttöä varten.

Näin saat hedelmälihan irti pähkinästä

Kääräise sen jälkeen kookospähkinä pyyhkeen sisään pussiin. Ota pyyhkeestä luja ote ja heilauta kookospähkinä pyyhkeen sisässä lujaa jotain kovaa pintaa vasten. Esimerkiksi asfaltti, autotallin seinä tai muu kova pinta käy hyvin. Älä tee tätä kerrostalossa sisällä. 

Kookospähkinän pitäisi haljeta melko helposti moneen osaan. Nyt voit helposti kaapia kookospähkinän maukkaan hedelmälihan irti pähkinän kuorenlohkoista. Tee se näin: aseta tasapäisen ruuvimeisselin terä pähkinänkuoren ja hedelmälihan väliin. Irrottele lihaa käyttämällä meisseliä vipuvartena. Kookoslihan pitäisi irrota helposti irti kuoresta kokonaisina paloina.

Lähde: Food52.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja